Tanken att para Elda igen har sakta växt fram, jag är så väldigt nöjd med hennes första kull så det är inte utan att det kliar i fingrarna och då den rätta kombinationen dök upp i mitt huvud och jag fick hanhundsägarens godkännande till att låna honom så finns det inget mer att göra än att köra!

Hennes första kull är 1 1/2 år nu, alla utom den som bor i USA är röntgade med bra resultat och de är mycket trevliga och synnerligen arbetsvilliga med en god exteriör. Briska som jag sparat från denna kull är min ögonsten <3.

Jag tror att Elda kommer löpa lite senare än Passa men ändå hack i häl, tikarna här hemma följer varandras löpcyklar. Jag tycker det är klara fördelar med vårkullar då man kan ha dem mer ute och då jag är skeptisk till att ge tikar som ska paras fästingmedel så passar det bättre para på vintern. Vi har haft två kullar samtidigt några gånger tidigare och det har varit mycket jobb men samtidigt mycket kul och en fördel är att vi kan ha gemensamma träningar för kullarna längre fram :-). Då jag jobbar skift och får jobba när familjen är ledig då vi har valpkullar är det ytterligare en fördel att ha två kullar samtidigt :-P

Även i denna kombination väntas svarta och bruna valpar för dig som vill vara aktiv med din hund. Vi förväntar oss stabila, arbetsvilliga hundar med stort fokus och en trevlig exteriör!

Den tänkta kullen har en inavelsgrad på 0.0 % och ett HD-Index på 112.

Vi är verkligen toppenglada att unge och synnerligen talangfulle Xavis matte sa ja till att vi får använda honom! Ska bli så spännande!

Flatcoat-Arwen's Frost

HD: A/A Armbågar: UA Ögon: UA.

Läs mer om honom på Elles egen hemsida

www.elleshundar.hundpoolen.se

Flatcoat-Arwen's Frost Xavi är en hund med det där lilla extra och han både kompletterar och förstärker det vi önskar för Elda.

Han fyllde tre år i november men har redan haft fina framgångar i skogen, en debut som heter duga på prov där han blev provbäst med HP  (och ni som varit med ett tag vet att HP är sällsynta!) för domare Bitte Sjöblom. Kritiken löd:

"En effektivt arbetande hund i en utmärk balans. Visar upp de retriveregenskaper man vill se. Tyst och trevligt förd".

Han har efter det tagit en 1:a ökl på prov i höstas och har även erhållit ett godkänt Apporteringsprov för Jaktretrieverklubben. Det ska bli så spännande se hur långt Elle och Xavi kan nå!

 

Här är Elles egen beskrivning av honom:

Xavi är en riktig arbetsmyra som jobbar med stor intensitet. Spontan på allt vilt och har en suverän näsa. Han har ett mycket stort fokus i arbete och tar sig an alla arbetsuppgifter med glädje.

Han är en glad och lekfull hane med härlig attityd. I hans stamtavla återfinns många riktigt duktiga hundar som nått stora framgångar på prov samt andra tävlingsformer samt förstås även på utställning.

 

Exteriört är han en mycket elegant hane med välformat ädelt huvud och korrekt uttryck. Lång stram hals, stark rygg och välvinklad samt rör sig med spänst och driv. Har ännu inte så mycket päls och behöver tid för att mogna som ett ädelt vin.

 

 

Helt underbart huvud och uttryck!

Och även om han ännu inte hunnit nå några större framgångar i utställningsringen är han exteriört precis vad jag önskar till Elda :-)

Xavi används regelbundet på and samt fasanjakter.

Elle och Xavi.

Xavi kommer från en norsk kennel som heter Flatcoat-Arwens och det är inte bara han som varit framgångsrik i kullen utan många visar framfötterna rejält! Fyra i kullen har redan minst 1:a nkl och det med både HP och provbäst samt att de tävlar i rally, lydnad, agility mm med fina resultat. 

Xavis pappa NJ CH Polar Circus Ronaldo Nacho är en hane jag sett flera gånger på prov och han är verkligen en mycket duktig hund med fantastiska framgångar. Cert Vinner A Nordisk, Cert B-prov,  Norsk Flatmästare flera gånger, Vinner Åpen A, NJCH, 2:a pris elit lydnad, cert utställning är bara en liten del av allt han erhållit!

Nacho, tack för bild Tone!

Elle ägde även Nachos pappa Il Sano's Fatboy, Zidane, det var hennes första hund och att då nå 1:a ekl jpr säger en del om hans kapacitet, det var verkligen en duktig hund med  så fina egenskaper! SE VCH samt cert på utställning hade han med. Zidane är en gammal favorit och jag har använt honom till en kull tidigare, tyvärr kunde jag inte gå vidare med min kull så det känns extra kul få tillgång till dessa fina linjer igen!

Xavis mamma har en spännande stamtavla med holländska arbetande linjer på fädernet och på mödernet där vi hittar engelska samt svenska dualpurposehundar. Hans mamma lånades in för en kull och heter Flatcoat-Arwens Ranja, en fin brun tik med 2:a nkl på prov och flera duktiga syskon och vars bägge föräldrar har 1:a ekl på prov.  

Mamma Ranja och hennes syster. Bild lånad av Ann-Olaug Toftesund.

www.flatcoat-arwen.com

Oj vad mycket text det blev!

Mamma kommer att bli vår underbara C.I.E SE (U)UCH FI UCH EE CH SE VCH RLD N RLD F Baltic Winner-15 KBHV-15 Ryegate's A True Rebel Walks Alone, Elda, för mer info om henne och bilder så titta in på hennes sida!