Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

I sjukstugan

2013-09-11

Gårdagen slutade med att Alvin var dålig och kräktes... Det kom pang bom och jag såg framför mig en natt med illamående son och att jag och Engla också skulle bli dåliga, hu! Magsjuka är inget vidare.. Men peppar peppar så blev natten lugn och varken jag eller Engla har blivit dåliga och Alvin kände sig helt okej redan imorse, måste nästan varit något han ätit? Men både han och Engla stannade hemma från skolan idag och eftersom det var min fridag så blev det inte något krångel heller. Undrar varför alltid sånt här händer när jag är ensam hemma med barnen *hmm*

Malte var klart konfunderad, den där vagnen framför ladan har inte stått där förut..

 

Aha, kunde man klättra in i den.. Vad skoj :-)

Skönt att hundarna kan ta en dag som är lite lugnare även om jag gick ut en kortare runda medan kidsen kollade på film, skönt att de börjar bli större! Något som också är jätteskönt är att Elda börjar bli äldre, det blir bara roligare och roligare tycker jag som tycker värsta bebistiden är ganska trist... Dom sover ju liksom bara, både två och fyrbenta nyfödingar :-)

Här sitter Elda och spanar när hon förstår att hon inte ska få hänga med..

Elda tränar bakbenskontroll, ögonen ser ut som glödlampor på detta kort *hehe*

Jag gillar verkligen den lilla bruna råttan, hon är trevlig, lättlärd och nyfiken men jag upplever henne också som balanserad och med bra fokus. På morgnarna har hon busstund då hon springer och bär runt på allt hon hittar, bäst är när Engla har glömt stänga dörren till sitt rum för där inne finns väldigt mycket smått och gott, rena skattkistan för en apporteringsglad (och får hon chansen, även bitglad valp...)

 

Oj då, blev visst lite suddigt.. Elda i full fart!

Hon har redan från dag ett spontant kommit till mig med allt hon apporterat så får får göra enkla övningar med dummies eller boll, hade hon inte varit spontan i detta hade jag nog mer tränat med godisskålar för att undvika konflikter. Vi tränar närsök, men här använder jag oftast godis och ibland boll, sittsignal med boll eller leksak och enklare teckenträning. Jag tränar också mycket att hon ska vända med mig bort ifrån apportern så att det blir naturligt att "hänga på" mig.

Bra bra att de öppnat ny jaktaffär i stan, har köpt både dessa och ett par svarta som är varmare. Liknar Muckboots men i mitt tycke mer välgjorda och bättre passform..

Lite lydnad blir det också men ingen riktigt målinriktad träning. Vi får se hur det blir sen.. Hon är rolig träna med den lilla skruttan!

 

Ha det gott,

 

Annica

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden