Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

På jakt

2013-09-15

Fina viltvatten

Idag blir det inte många knop gjorda, jag är lite sliten efter nattskift och jakt... Blir en vilodag både for oss och hundar och det blir skönt hinna vila lite innan sista natten på jobbet. Ja, för den här gången alltså!

 

Men jag behöver å andra sidan inte göra så mycket, har ju hur duktiga valpköpare som helst som är ute och meriterar sina hundar. Stort grattis till syskonen Texas som fixade LPI idag med 175.5 poäng och syrran Lystra som fick ett första pris nkl på jaktprov igår. Well done! Bilder på dem finns på resultatsidan :-)

 

Polly på pass

Igår efter natten åkte jag och Malin till Mariefred och var med på andjakt hos våra goda vänner Per och Eva-Lena. De har jättefina andvatten och bjuder alltid på väldigt trevliga jakter i den mindre skalan men med riktigt duktiga skyttar och kvalitet för kvantitet, det gillas! Mycket surr och trevlig middag bjuds det också på. Och som det verkar ska det bli en ny flat till Harby under våren, de har haft en från oss som hette Hera som föddes för 19 år sedan. Hera var en suverän apportör och en riktig slitvarg på jakterna. De hade även hand om vår Panter under några år och även han var en väldigt duktig apportör. Nu börjar vi bli många som längtar till kommande kullar ;-)

 

Malin och Malte i det härliga vädret!

Så fantastiskt roligt att Jessica med Vega och Verk kunde komma också!! Emilia var hemma med farmor och farfar och Jessie och Micke fick lite "ledigt" för att kunna vara med. Så roligt träffas, tant Vega tuffade på och Verk var nog i sjunde himlen.. Men bäst av allt är att Emilias behandling går framåt och så roligt träffa värmlänningarna igen!

 

Malin förde förstås Malte och han jobbade på otroligt bra, plockade in massor med fågel och har blivit grymt duktig på skammat vilt, han är en ren fröjd. Tror det var en och annan som var ganska imponerad av gossen ;-) Säker, noggrann och ger inte upp <3.

 

Väldigt intresserad Elda vid viltparaden

I år var det första gången jag hade med Polly, tidigare har det varit Cola och Pingla som båda är duktiga. Eftersom jakten inte går ut på att träna mina hudnar utan att ha effektiva apportörer så har jag kört med mina "säkra kort". Men Polly gjorde mig verkligen inte besviken, första varmviltet gjorde henne en aning konfunderad men snabbt trillade poletten ner och hon plockade in skammat, dykänder och röjde rejält i täta vassar och snår. Väldigt, väldigt nöjd!!

 

Elda var med och fick ut och skutta ett slag innan vi skulle äta, lovar att alla fläckar där det legat fågel snusades igenom ordentligt...

 

Trött och nöjd styrdes det hemåt när det blev mörkt och natten spenderades på jobbet, an aning segt då kropp och själ hade föredragit sköna sängen ;-)

 

Ha det bäst,

 

Annica

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden