Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Träning...

2014-12-03

Nu blev det så där långt mellan inläggen igen :-/.

Dagarna känns korta och när jag är hemma på kvällarna så är det lätt sjunka ner i soffan istället för att sätta sig här.. Kanske är för att så många kvällar tillbringas på jobbet ;-P.

Idag hade vi träning här hemma, som vanligt blev det en rolig om än lite kall förmiddag. Skönt gå in och värma sig sen!

Vi finslipade på det som man inte kan finslipa för mycket, närsöket. Vi tittade på hundarnas attityd, belönade då de jobbade rätt och täckte marken långsamt som en dammsugare, så fort de började använda benen så bröt vi beteendet och stärkte upp.. En bra närsök är bland det viktigaste att eftersträva i retreiverarbete och kan tränas ofta, ofta och det krävs inte mer än en tennisboll på promenaden och lite bra terräng vilket inte är svårt hitta och variera. Jag visade hur man sedan kan försvåra närsöket men det är väldigt viktigt att inte gå för snabbt fram. Idag fick även Jäger vara med, jätteduktig var han :-) Brydde sig inte om de andra hundarna utan var fokuserad på sin uppgift.

Pingla börjar bli tung och andfådd. Det går långsammare att äta även om hungern är densamma. Hon är inte med ute på de längre promenaderna utan tar det lugnt hemma under tiden. Hon behöver mycket sömn och vila men är fortfarande aktiv då det stökas i köket *hehe*

 

Ha det gott,

Annica

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden