Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Härlig dag!

2014-12-09

Solen har lyst hela dagen och det var nästan varmt en stund mitt på dagen ;-) Njuter av mina lediga dagar och vi tog med oss dummies och bollar på promenaden, mycket uppskattat!! Jag har klurat lite hur jag ska få Elda att vända snabbare upp mot mig och inte ta minsta omväg hem. Hon vill ju gärna behålla dummyn lite längre ;-). Jag har backat lite och kör "unghundsstuk" på inkallningarna och mer belöningar. Bra idag! Jäger skötte sig jättebra, han är så härlig. Jag får lov att träna honom då han är här för Malin och det är jag glad för, han är väldigt förig samtidigt som han en stor arbetsglädje. Polly jobbade intensivt och fick ligga i länge för att hitta en gömd boll men hon ger sig aldrig. Malte fick göra lite grann och var nöjd, han är ju mer Malins hund och lyssnar sådär på gammelmatte ;-)

Någon frågade vad jag menar med "gummibandet". Jag tänker då på att jobba mellan två stolpar, stenar eller vad det kan vara och köra övnignar mellan dessa. Ex.vis gå fot mot ett av målen, kasta en dummies dit och sedan vända om och skicka till andra andra målet där du smygit ut en innan. Du kan träna stopp, alla signaler, tecken "ut"-"höger"-"vänster". Träna stadga, fotgående, tecken.. Bara din fantasi sätter gränserna! Tänk bara på om din hund börjar klura ut vad ni ska göra så gör tvärtom :-)

Pingla är glad och pigg men är precis som många tikar så här sista tiden av dräktigheten lite "off", det är som de boar sig.. Men i valplådan trivs hon, den tog vi in häromdagen och nu tar den upp nästan allt golvutrymme i sovrummet <3. Nu börjar nedräkningen!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden