Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Nu händer det mycket!

2015-01-18

Ledig helg från jobbet och en hel del besök, vi blir liksom extra populära då det finns valpar mysa med ;-) Som uppfödare är det en stor fördel om man är social och gillar ha mycket folk omkring sig för det ingår liksom  i uppfödandet! Vilken tur vi gör det då :-)))

Orange har somnat hos bästa mamman <3

Igår var min bror med familj här, de ska nu åter ha flatte igen och en av flickorna ska flytta till dem. Så vi passade på ha släktträff/valpgos med resten av min familj också. Inte så många familjekalas där alla mest sitter på golvet!

Idag har det också varit full rulle, en massa goa vänner och valpköpare var här på fika och valpmys. Faktiskt bara en familj, Bäckarna, av dessa som ska ha valp denna gång men härligt att så många dyker upp och gosar med valparna! Liten stunds träning hann vi också med Jessie, Elli och jag när de andra åkt. Vi tackar Elle som såg till att vi hade med oss kastare idag också :-)

 

Imorse flyttade valparna ut i hundrummet, bilder från deras svit kommer :-) Där kommer de sova och vila med mamma Pingla och de har mycket yta busa runt på. Sen är de förstås inne med oss resten av tiden och blir socialiserade med oss, flocken och allt runtomkring. Dessa veckor och fram till 12 veckors ålder är ju de viktigaste i en valps liv, den kallas socialiseringsfasen. Valpar som lever i en torftig miljö under denna tid kan man tyvärr aldrig reparera skadan på helt och hållet. Vi eftersträvar att de ska få upptäcka nya saker, gå på olika underlag, få leka och bli stimulerade och hanterade men samtidigt lära sig koppla av i lite röriga miljöer (vår familj alltså!!)

Stackars lilla gul som stoppar ner hela nosen i min toffla...

Valparna är nu registerade och har fått sina stamtavlenamn. Det gick otroligt smidigt trots att pappa Denzel är holländare och alla hans hälsokontroller och meriter fick skickas in per brev. En dag tod det för SKK innan kullen var inne på Hunddata, imponerande!!

Fröken grön tror jag det är.

Så här heter de:

Pojken R's Touch Too Much (efter pappa Denzel som heter Brightmoor Too Much Information)

Flickorna heter på "All" eftersom detta defininivt är "all of" Pingla :-)

R's All About Attitude

R's All This And Heaven Too

R's It's All About Me

R's All's Well That Ends Well

och

R's I'm All That heter de officiellt :-)

Inte många bilder idag men det kommer!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden