Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Kan någon ge mig fler timmar på dygnet..;-)

2015-02-10

Oj oj, nu har det gått sådär förskläckligt långt mellan uppdateringarna..

Men så här på slutspurten av valptiden här hemma så är det verkligen hektiskt med veterinärbesök, papper som ska fixas, en massa besök och sist men inte minst ett gäng valpar som kräver mer och mer ;-)

Skönt med lite värme, idag har valparna kunnat vara ute och busa en bra stund i vad som nästan känts som vårsol. 

Förra söndagen (jag sa ju att det var länge sedan jag skrev..) hade vi uppfödarkonferens/medlemsmöte i FRK. Nära och bekvämt för mig då vi höll till i Vilsta. Först genomgång av vår långtidsstudie för kullar födda 2012 och sedan an intressant föreläsare som tog upp risken med inavel och att använda för få hundar i avel. Tänkvärt!!

Denna helg ägnandes däremot åt utställning, vi var i Mjölby. Världens bästa svärson var valp och hundvakt (tack Rikard!!) och Thomas och barnen stannade hos Lasse i Linköping medan jag tog med hans fru till Mjölby. Praktiskt va? Gubbsen fick roa sig på Leos lekland..;-)

 

Många flattar anmälda och en väldigt trevlig domare som var lika trevlig mot hundarna, sånt gillas! Småttingarna från Malte-Fixakullen debuterade i juniorklass 11 månader unga. Duktiga småglin som fick excellent och blev placerade fyror i sina klasser! Som domaren mycket riktigt påpekade behöver de tid sätta kropp men det ska ju vara så på unga hundar.. Även Dime och Rea fick excellent men inte placerade i sina stora klasser. Malte var på showhumör och vann jaktklassen emd ck. Domaren var imponerad över hans kondition och började med att beskriva honom som ett muskelpaket (det gillade Malte *ler*). Jag kontrade lite försynt att det bör väl en arbetande hund vara.. ""ja men han är exceptionell" blev svaret.. Det gillade Malte ännu mer ;-)

Nu är det bestämt var respektive valp ska och de är veterinärbesiktigade. Imorogn är de åtta evckor och då börjar första valpen åka. Vi vet att alla valpar kommer få det toppen så det känns bara bra. Den som stannar kvar här har liksom valt det själv, hon såg till att få stanna *hmm*. Blir nog bra även om jag trodde det var uppfödaren som gjorde valet och inte valpen *flin*.

Nu väntar en till hektisk vecka!!

ha det gott,

Annica

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden