Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Det har flyttats..

2015-02-16

Idag är en alldeles väldigt lugn dag, sportlovet har börjat och kvar har vi.. Bara lilla Delhi som ska stanna här hos oss!!

Förra veckan var alldeles väldigt hektisk med veterinärbesök för de valpar som stannade till helgen (de skulle ju ombesiktigas), tre nätter på jobbet och så valpleverans från i tisdags.. Ja just ja, parningsbesök för Malte med övernattning också ;-) Allt har enligt rapporter gått bra i de nya hemmen och de har klarat hemresorna fint också. Skönt att höra <3

Så när allting snurrar på är jag alldeles extra tacksam för min underbara, underbara familj som alltid ställer upp. Thomas som lagar mat, fixar med barnen och ser till att allt rullar, de stora barnen som fixar och hjälper till (inte bara Malin och "min" Richard utan även Malins pojkvän Rikard). Men numera faktiskt även de små som tar ansvar för de som de kan och som är en stor tillgång med valparna också. De har verkligen växt på sista tiden och de känner sig stora att få hjälpa till, bra tycker jag!

Igår åkte sista valpen och det är både lite tomt men mest spännande för nu börjar vi kunna forma "vår"valp. Eftersom jag vet att vi kommer ha fortsatt kontakt med våra valpköpare så är det inte så "definitivt" när de åker. Mail, telefon och inte minst Facebook gör ju att det går att hålla kontakt på ett helt annat vis idag, kennelns FB-sida är onekligen igång :-) Ligger i startgroparna attplanera vårens aktiviteter också, hoppas nu på blidväder så snö smälter...

Men den som trodde vi skulle luta oss tillbaka nu tror fel, både Diza och Polly har börjat löpa så nästa helg åker Thomas (jag har ju sagt att jag har världens bästa och snällaste man!!!) för att para Diza i Danmark och veckan därpå åker vi och de små till Tyskland för att para Polly.  Diza fyller fem  år i år så det är lite "sista chansen" att ta en första kull och Polly fick ju inga valpar efter förra Tysklandsresan så nu blir det förhoppningsvis en härlig och hektisk vår!! Jag är långledig då och har bara behövt byta bort ett pass på jobbet. Eftersom även Elda löper så får hon hänga på och Malin och Rikard ta hand om Delhi. Här gäller det planera!!

Vi har vi ett par tillfällen även förut haft två kullar ungefär samtidigt. Jag tycker det går bra, massor med jobb förstås men i slutändan så kan man ha valpträffar och andra aktiviter gemensamt för kullarna, det är också lättare för mig anpassa arbetstiderna under en mer begränsad tid än utspritt över året (jobbar nästan bara nätter då vi har valpar). Men, det hade varit omöjligt ha två kullar om vi inte var ett team här hemma, alla hjälper till. Och med fem vuxna (Richard fyller 18 om ett par veckor!!) och två barn så underlättar det otroligt. Det viktiga som man aldrig får tumma på tror jag är kvaliten på uppfödningen och möjligheten finnas där där för valpköparna, både före men framförallt efter att valpen hämtats och sedan resten av dess liv!!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden