Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Å lugn helg :-)

2013-09-22

Kors i taket, denna helg har varit alldeles befrid både från jobb och hundaktiviteter :-) Ganska skönt sova tills man vaknar och äta frukost med familjen istället för långt innan någon hunnit upp.. Hade ju tänkt anmäla Polly till provet i Askeby men stod till slut fast vid min första plan, alltså att vänta med start till våren. Känner mig grymt ståndaktig som inte gick in och klickade iväg en anmälan på SBK-tävling, det är ju så lätt, så lätt... Särskilt om man som jag är ivrig i allt och saknar tålamod, två mindre bra egenskaper i hundträning och väldigt dålig egenskap då man "av en händelse" surfar in på tävlingssidan och "av en händelse" anmäler till en, två, tre tävlingar *klick klick*.

 

Nu bjöd helgen på fotbollsmatcher med Alvin, karateträning (nä, inte jag...) och kalasskjutsande samt familjemys, inte fy skam det heller!

Nu du morsan ska du få!

Elda är nu med på en av promenaderna och jag tränar henne lite, som jag skrivit förut är det minst lika mycket träning sitta uppbunden och titta på de andra då de jobbar. Jag är väldigt nöjd med henne, vi tränar nästan uteslutande linjetag då det är där svårigheterna brukar ligga senare i träningen. På stigar kan hon springa riktigt långt men jag tänker även på att lägga synliga apporter ut i terrängen för att inte få en hund som bara går på stigar eller vägar. Vi jobbar på med uppmärksamhetssignal och närsök, tycker flera poletter har trillat ner. Men det märks att hon är väldigt ung, ena gången går det superbra och nästa gång.. Inte så super ;-) Då gör vi det lättare så att hon lyckas. Hade fortsatt träna mot skålar om hon inte varit så spontan i att springa med allt till mig och då även lämna av i hand.

Kyligare dagar och mörkare kvällar.. Malte längtar till han får fånga snöbollar igen, jag är inte lika längtande :-/

De stora har även de tränats lite under promenaderna. Impad idag av Maltes (jo, jag lånade honom lite i helgen då Malin var i Stockholm..) långa linjetag där han öste på för fullt, härligt se att vårt nya tränignsupplägg verkar vara rätt! De är ltie olika han och Polly, han får extra tryck om man klämmer i med ett "ja" om han skulle tveka lite, Polly blir störd och förs bäst med så lite "stöd" från mig som möjligt. Inte helt lätt för mig som har en tendens (ganska stor sådan..) störa hundarna ;-)

 

Ha det gott,

 

Annica

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden