Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Väntans tider..

2015-04-07

Har varit en hektisk helg så därför är det skönt att idag har varit ledig, jag och hundarna har njutit av det sköna vädret.

Våra barn hade påsklov förra veckan så nu kändes det lite tomt hemma men hundarna är onekligen trevligt sällskap. 

Jag åkte till EHDK och provade deras nya "aktiveringsslinga" med en massa roliga hinder och ovanliga underlag för hundarna att testa på. Väldigt bra för Delhi, hon var visserligen i minsta laget för många av sakerna men vi kommer tillbaka. Och härligt trött blev hon av hjärngympan! Elda och Jäger var också med och fick testa på.

Tränade med dem också en sväng, vill ju inte gå in när det är så härligt ute! Jäger är så trevlig jobba med, han är lyhörd med stor apporeringslust men fortfarande en slyngel. Glad att Malin lånar ut honom! Hon praktiserar nu under tio veckor i Katrineholm så grabbarna kommer vara här ganska ofta. Elda fick göra ett viltsök och jag är väldigt nöjd. Hon har mognat mycket under vintern. Idag var hon helt spontan på korp, det har hon varit lite tveksam till förut, likaså vitfågel som hon har mycket snabbare upptag på nu och de är lika snabba som på allt annat. Utom kaninen då, den tar längre tid i upptagen och hon kan även lägga ner på vägen in. Inte för att hon inte gillar dem utan för hon inte riktigt fått in tekniken. Jag avvaktar anmäla henne till prov tills det sitter, vi har många år framför oss!

I lördags ställde jag henne på Svensk Vinnarutställning, trevligt sällskap av Malin dit och trevligt sällskap av alla vänenr där :-). Stor konkurrens förstås men min bruna fining skämmer bort mig gång på gång med finfina placeringar. Hon stod retligt när certet och därmed det hägrande championatet men vi fick "nöja oss" med reserv certet vilket självklart är kanonbra i den fina samling tikar som visades och ingen dålig debut i öppenklassen :-)

Domare var Nina Lönner Andersson och här kommer kritiken: Vacker tik med utmärkta proportioner. Välskuret underbart huvud, tillräcklig hals. Bra förbröst o välformad bröstkorg. Välvinklad. Utmärkta ben och tassar. Härliga rörelser. Välvisad.

Jag har jobbat mycket och det har varit stökiga nätter på jobbet så alla goa valpköpare fick åka på WT i Lånsta utan mig, hade självklart varit kul vara med! Jag fick nöja mig njuta av rapporter från dem och är så stolt över alla duktiga valpköpare!

Polly gör inte många knop nu, mat och sömn är prioriterat. Magen börjar bli go och fin! Diza kommer hit i helgen som kommer, ska bli spännande! Enligt Yvonne börjar Diza få en stor mage nu :-)

 

Ha det gott,

Annica

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden