Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Sicken helg!

2015-04-14

Oj, nu blir det så där mycket skriva igen ;-)

Och jag jobbar just nu mycket, ska jobba igen pass som kollega ställde upp och tog då vi var i Tyskland med Polly. Imorgon kommer de från Länsstyrelsen för att kontrollera kenneln eftersom vi kommer att ha tre kullar i år (Pinglas föddes ju förra året men jag räknar med den). Bra med kontroller tycker jag, ska bli spännande höra vad handläggaren säger! Tyvärr innebär det att morgondagens träning blir inställd, vi får ta nya tag nästa vecka! Förra veckans träning var jättetrevlig och ni har verkligen gjort stora framsteg ni som var med, bra där!

Nu har Diza kommit hit, det är nu två veckor kvar till beräknad valpning så vi hämtade upp henne på vägen hem från Kungsbacka i söndags. Hon har flutit in i flocken på ett bra vis, korrigerar Delhi när hon är för busig och förhåller sig mycket bra till Polly och Elda. Hon har också hittat ett favorithörn i soffan :-)

I helgen var jag, Thomas och barnen till västkusten med husvagnen, vi bodde i Varberg på en camping som heter Apelviken. Kan tänka mig att det är jättefint på sommaren, nu var det väldigt blåsigt (trodde husvagnen skulle lätta udner lördagsnatten!) och ganska kallt. Engla har ju tjatat om Ullared så där var familjen medan jag var och ställde Elda. Hade skrivit inköpslistor så Thomas köpte det jag behövde med. Bra pris på hundtugg, grisöron och bajspåsar! Polly var hemma hos Malin och Rikard och hade haft det väldigt bra, hon är ju världens enklaste och mysigaste hund att lämna bort. Malte och Jäger var nog glada för kvinnligt sällskap med. Malte och Malin gjorde förresten gjorde finfin debut i mästarklass i rallylydnad, 82 p och uppflyttningspoäng på förmiddagens tävlingar, snyggt!! På eftermiddagen var det "stå framför" i Honnören och då testade Malte allt möjligt vilket gav för mycket avdrag.. Världens goaste kille, även när det blir fel :-))))

Elda och jag var som sagt på utställning, det är intenstivt med utställnignar just nu då jag gärna ville försöka få sista certet innan hon blir tråkig i pälsen som de bruna ofta blir i solen. 

Trevligt sällskap hade vi med, så roligt få umgås med Dimes matte Susanne hela helgen. Stort grattis till fine Santos bästa haneplacering från jaktklass! Ja en massa andra trevliga människor med förstås, roligt höra från domaren på söndagen att han tycte det var så trevlig stämning runt ringen.

På lördagen ställde jag Elda i öppen klass. Ni vet ju hur mycket hon betyder för mig så jag var allt nervös. Och med förra helgen då jag verkligen schabblade bort henne så nu var jag lite mer vässad i Kungsbacka. Elda fick excellent och vann öppen klassen med ck, hurra!! Och inte nog med det, hon blev bästa tik :-)) Min lilla tös som just fyllt två år <3. Dömde gjorde Bertil Lundgren som är "gammal" flatuppfödare, extra roligt bara det!! Fina tikar avr det med så det var kanonskoj förstås. Och vi fick inte bara certet utan Elda blev Champion :-) I bäst i rasen blev min lilla skithund BIR, hurra!!! Dags för finalerna och BIS. Tänk, jag trodde knappt det var sant då hon travade hem BIS:et, helt galet! Såå stolt över min lilla bruna böna :-)

På söndagen könde jag mig ändå betydligt lugnare, nu var championatet i hamn. Min fina tös blev åter bästa tik och åter BIR, oj oj!!! I BIS:et blev hon denna gång 2:a, hur galet är inte det?? Glad glad glad, vilken helg!!

THomas kom och hämtade oss och sedan blev det raka spåret hem med husvagn och allt för att först hämta upp Diza och sedan åkte jag raka spåret för att jobba (rekommenderas inte!!) och kom precis i tid. Hade även lagt in ett kvällspass på måndagen efter natten så jag har varit lite mör.. Dagen har ägnats åt upp och urpackning av husvagn samt städning. Malin och jag var ute och tränande en stund, det har blivit väl lite av den varan på sistone. Svårt få till det nu då Malin praktiserar i Katrineholm!

Ha det gott,

Annica

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden