Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Vilken vår!

2015-04-22

Har haft några underbara lediga dagar, skönt få sova ikapp och hinna med lite här hemma, nu är tvätthögarna nästan undanröjda.. För någon dag elelr två..;-)

Men mest av allt har jag passat på vara ute, såna här underbara vårdagar måste man bara ta tillvara! Och när valparna kommit så blir det mycket vakande vid valplådan..

Apropå valpar så är det otroligt många som visat intresse för kullarna och vi har fått många samtal och mail från spekulanter. Vi har satt upp alla på en lista men helt klart är att inte det kommer finnas valpar till alla som hört av sig. Särskilt tikar är det stort tryck på och då många andra uppfödare fått väldigt många hanar så är trycket ännu större. Då valparna är födda och vi ser att allt går fint med dem så går det bra höra av sig. Vi väljer inte valpköpare efter hur länge man stått på listan utan placerar valparna där det känns mest rätt. Håll tummarna för att allt kommer gå bra!

Jag har börjat tempa Diza, då valpningen är på gång så sjunker tikens temperatur. Den kan åka upp och ner i uppåt en vecka men då det verkligen börjar bli dags så sjunker temperaturen rejält och då brukar det sätta igång inom ca 12 timmar, för förstagångstikar som Diza upp till ett dygn. Valplåda och alla tillbehör är på plats men jag tippar på att det blir valpar i början av nästa vecka. Diza äter lite halvdant, sånt som är gott slinker ner  men maten är det värre med... Hoppas hon blir hungrigare då hon blivit av med magen! Polly, ja hon äter. Allt hon får..;-)

Träning idag och då passade vi på träna vatten i det fina vädret. Oftast är det ännu viktigare träna VID det blöta med badglada flattar så det la vi ner krut på och kommer fortsätta med det vid nästa vattenträningstillfälle. Bra jobbat idag gänget!

Igår åkte jag själv till en annan pöl. Delhi fick vara med och bekanta sig med miljön och jag är tämligen säker på att hon kommer blir ett vattendjur.. Som kommer behöva tränas mycket VID vatten med andra ord. Jäger var med och skötte sig bra, han har ju inte hunnit vara med så mycket ännu. Gjorde ett par vattendirigeringar med Elda, första för i år. Egentligen så bör man absolut vara två då man tränar dirigeringar så att den andra kan hjälpa till om det inte går som man tänkt sig.. Så lätt tappa förtroende på vatten och få hundar som börjar cirkla eller komma in! Hon gick ut spontant utan någon förstärkning och bärgade anden på andra sidan, åh så bra det kändes! Men, jag ska inte gambla nästa gång!

Ha det gott,

Annica

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden