Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Vi välkomnar nästa gäng!

2015-05-04

Nu är även Pollys valpar här! Natten mot söndagen vid tre-tiden kom Thomas som hade "Pollyjour" in till mig som var med Diza och valparna. Polly hade då börjat med värkarbetet och det fortsatte så under resten av natten och dagen. Tempen var okej och gick inte tillbaka till normal vilket den inte får göra. Vi började bli lite fundersamma fram på kvällen, det är ovanligt att en tik håller på så länge och särskilt då hon haft en kull förut. Jösses vad vi var ute och travade runt med henne för att påskynda allt :-)

Kontaktade Strömsholm och de tyckte väl som jag, att det var svårbedömt. Vi valde vara hemma ett tag till och Polly flämtade, bäddade och fixade.. Men inga krystvärkar. Vid två på natten väckte jag Thomas som fick ta över kollandet medan jag åt frukost (?) och gjorde mig iordning, nu började jag bli orolig på riktigt. Hade bestämt att då det gott 24 timmar skulle vi åka in. Gick in för att hämta Polly och då satte hon igång krysta, har sällan blivit så lycklig och lättad :-) Sen gick det i ett huj och fyra svarta, två bruna hanar och en svart tik tittade fram. Pigga och krya och alldeles underbara förstås.Polly är en beskyddande mamma som får dras ut för att kissa. Så glad vi slapp stressen åka iväg till Strömholm och risken för kejsarsnitt med alla komplikationer det kan innebära!

Plötsligt ser Dizas valpar jättestora ut, konstigt eller hur? De växer på fint och det är lugnt i valplådan, bra det. Diza är en riktigt bra mamma, lugn och ligger gärna hoss sina barn. Samtidigt så kommer hon nu ut till oss också stundvis. Tänk att de är tio dagar redan! Om ett par dagar är det dags för ögonen att öppnas. Ni borde ha fått mail igår om Öppet Hus den 16:e maj, hör av er om det inte kommit fram och ni ska ha valp i kullen. Det blir förstås Öppet Hus även för Pollybarnen, de blir någon vecka senare. Första gången  vid tre veckor, sedan fem och sju!

Bilder kommer imorrn, lyckades itne ladda upp dem...:(

Nu ska jag snooza in valpdoft!

Ha det bäst,

Annica

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden