Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Lydnadskurs med Annika

2013-09-27

Del två av vår lydnadskurs för Annika W och jag tror vi allihopa hade önskat oss mer, mer! Vi har redan börjat tjata på henne om fler tillfällen, hon blir liksom inte av med oss :-) Det är så himla roligt med en instruktör som ser till individen, som har lösningar och förslag och som har ett gediget intresse för de olika ekipagen.

 Ossian har fullt fokus under platsen

Vi började med genomgång inne i klubbstugan, skönt nu när det var urrigt ha en stuga värma oss i... Vi pratade om vad vi gjort av vår "läxa" och vad som gårr bra och mindre bra, Själv har jag inte tränat någon lydnad alls med Polly sedan sista tävlingen då hon ju reste sig på platsen eftersom man på planen bredvid körde en inkallning, luften har liksom gårr ut mig. Så Elda fick vara med lite, skam å sägandes har jag inte tränat någon lydnad med henne alls *rodnar* men hon visade sig ha lätt för att lära även ett par moment, goaste lilla valp!

Jag uppskattar väldigt att hon har mycket fokus på mig, andra hundar eller människor är inte så intressanta. Med andra ord sitt mamma upp i dan :-) Och, hon är en utpräglad tjuv precis som mor sin.. Hög tid jag börjar ta tag i det nu :/

Lena och Fille, R's Pyjama Party

 

Tar inte upp allt som Annika gick igenom men det är väldigt uppskattat att man får egen tid med henne och att man då får tid gå till de moment man vill träna lite extra. Hon tar även upp vissa allmänna saker och vi fick lära oss leka med våra hundar på ett bra vis (någon gjorde det med väldigt stor inlevelse...), belöningar och belöningskriterier.  Själv måste jag tänka på använda olika ord och befästa dem i olika moment, "stanna" i lydnadsmomentet innebär ju att de ska sitta helt stilla till annat anges medan "stanna" då jag tränar apportering innebär att jag nöjer mig med att hon sitter kvar, att hon flyttar någon tass är inte hela världen.. Kanska ska byta kommando vid jakten och typ använda "bli" eller något annat.

Annika instruerar

Annika påminde om vikten träna med kvalite, föra träningsdagbok, sätta upp kriterier och mål samt fundera på vilka kommandon och belöningar man har *puh*

Mozart och Madde njuter i solen

Men attans vilken bra dag, vi slutade klockan fyra och då var nog alla ganska genomfrusna men med inspiration och nya mål i fokus!

 

Tack igen till er valpköpare som kom och tack tack tack till Annika, läs mer om henne på Hund i fokus!

 

Ha det bäst,

 

Annica

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden