Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Nytt försök

2015-12-23

Okej, någon lite svordom flög nog ut mig igår då jag skrivit klart ett helt inlägg och sedan gick det varken att publicera eller spara :-/

Riktigt sköna dagar har vi haft med nära och kära. Allt är nog klart inför julen och vi har hunnit ta sköna promenader och gjort annat med. I natt börjar jag jobba och tillbringar sedan julhelgens nätter på jobbet. Ledig den 27:e och sedan blir det ett par dagpass och så vårt födelsedagsmaraton här hemma med tre födelsadagar den 28:e, 29:e och 30:e så hörs jag inte av på ett tag nu så vet ni att jag antingen jobbar, sover eller äter tårta :-)

Frågan är om inte Delhi är på gång börja löpa, Malte och Jäger tycker hon är mer än vanligt snygg. Skulle på sätt och vis vara bra om hon satte fart samtidigt så har jag äntligen börjat kunna hjälpa Malin igen med grabbarna efter Polly och Elda.

Någon som också verkar lukta gott är Polly och det tar jag som ett bra tecken, det tillsammans med att vulvan är fortsatt lite svullen hoppas jag indikerar på dräktighet men det kan ju också vara så att jag inbillar mig... Och hoppas :-)

Passa är passiv

 

Jag försöker ta ut hundarna och träna en och en, så mycket lättare koncentrera sig både för mig och hund. Men småbrudarna har även fått följa med då Elda tränats och då fått sitta passiva, mycket nyttigt!! Jag har dem ganska när mig och då de är tysta klickar jag och så kastar jag åt dem en godisbit. Jag går inte fram till dem, varken för att berömma eller korrigera eftersom det som de vill med att låta är att få uppmärksamhet. Minst lika viktig träning som själva apporterandet! Så mycket apportering blir det inte för dem annars heller, vi fortsätter träna "här-gående" med en bra attityd. Jag vill att mina hundar ska förstå att det är trevligt att vara vid min sida och att det lönar sig vara där. Vi tränar också en del närsök i exempelvis rishögar eller högt gräs, jag tycker de jobbar med fint fokus och bra näsor men jag vill att de ska gå ner ännu mer i tempo och yta. Alltid en balans hitta rätt!!

Har lagt till lite nya träningar och aktiviteter under fliken Aktiviteter här på hemsidan, annars skrivs det ju endel på FB-sidan.. Om man känner att man exempelvis inte kommit så långt i sin träning så går det utmärkt komma på valpträffar även om man har en äldre hund och man kan komma på träningsträffar även utan så mycket erfarenhet. Vi anpassar och man kan alltid träna passivitet samt se och lära!

 

Ha nu en alldeles underbar jul!!

Annica

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden