Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Bra start på året!

2016-01-03

Full fart har det varit hela julen och mellandagarna med firande och jobb, nu har det lugnat ner sig :-) Det blev lite hektiskt träffa släkt mellan jobbnätterna och sedan avsluta med tre födelsedagar efter varann men det är ju himla kul också.

Jessies slyngel Vexl

Idag har brorsan med familj varit här med Delhis syster Dribbla, de är ganska lika till utseendet syrrorna men Dribbla är mjukare och inte lika barnslig som vår Delhi. Jag tycker ändå mycket har hänt med Delhi på sistone även om hon inte är någon enkel hund alltid jobba med, hon är både självständig och förarmjuk på samma gång. Jag tycker hon har mognat men är fortfarande väldigt barnslig. Vi skyndar långsamt och det känns kul nu med framstegen, hon behöver tränas med mycket positiv förstärkning och mycket tydlighet. Att bli arg och ställa krav hon inte riktigt förstår funkar inte alls, då lägger hon av. Hon börjar nu förstå att det lönar sig samarbeta.

Jessie och där nånstans i horisonten Verk

Tränignsträff hanns också med idag i kylan, blev en bra men inte helt lätt träning. Kylan gör ju att vittringen från dummiesen blir betydligt mindre och vi körde bara med Realdummies (använder bara dem då det är snö ute då de inte blir kalla och isiga som tygdummies blir) men de är svårare för hundarna med att avge doft och syns inte så bra mot snön. De var taggade hundar idag och lite ostyrigt blev det men man måste nog räkna med någon träning då man inte tränat på länge då de liksom får "pysa ur sig". De unga Pollyvalparna skötte sig bra i passivitet och poletten trillade ner mer och mer med markeringarna också. De stora hundarna jobbade på bra men tyckte nog det borde varit mer jobb och mindre väntan :-) Jag tycker Elda jobbade okej även då hon inte hittade, hon tog mina tecken fint på dirigeringarna men kunde varit mer distinkt på markeringarna. Passa måste definitivt tränas mer på att andra kastar, hon förstod ingenting från början. Nöjd ändå med mycket, hon är väldigt förig och fartig :-) Tack ni som kom!! Nu är träningssäsongen igång *yes!*

Madde och Mozart

Polly då, är hon dräktig?? Vet inte till hundra men känslan är så.. På fredag den åttonde gör vi ultraljud, spännande!! Håll tummarna alla goa vänner!

 Andreas och Rost

ha det gott,

Annica

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)




Mata in koden inbäddad i bilden