Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

En intensiv helg

2016-01-24

Under många år har jag haft tanken på att bli exteriördomare, jag är som ni kanske vet extremt intresserad av allt som har med rasen att göra och uppskattar förkovra mig i i allt med för man blir aldrig fullärd :-)

Jag har även börjat på ringsekretarutbildningen förut men mina jobbtider har ställt till det, det är inte enkelt få till alla kurstillfällen och sedan ytterligare två elevtjänstgöringar och tre aspiranter innan man är klar.. Och då är det bara första steget *puh*. 

Kurstillfälle ett var igår mellan 10-16 och det var ett bra gäng tycker jag och en väldigt fullspäckad men lärorik dag, somnade ganska ovaggad igår kväll...

Idag var det också en tidig morgon för avfärd med Malin till Kumlautställningen. En lång och kall dag i ridhus gör nog att även denna kväll blir tidig ;-) Snopet då vi igår insåg att Verk inte får ställas trots intyg på sin amputerade svans, det får bli ett samtal till SKK imorgon för Jessie för att se om han kan få dispens. Han behöver ett utställnignsresultat till för att kunna få ut sitt norska viltspårschampionat, hoppas det går vägen. Brorsan Mozrt debuterade i vänstervarv, även han behöver meriter för att få sitt norska viltspårschampionat och idag fick han VG vilket vi var nöjda med :-) En utställning till så är championatet i hamn!

Glad att få visa fina Vera, hon blev tvåa i en stark jaktklass med ck och med länge i bästa tik. Domaren idag tog fram relativt stora hundar så jag blev tveksam på att ta in Elda men gjorde det ändå. Hon blev trea i även det en stark championklass och domaren höll sin linje med att ta fram samma typ han gjort innan vilket jag ändå tycker ger ett förtroende för honom som domare (jaktklass tikar var faktiskt undantaget, där var det två mindre tikar som stod först placerade :-))

Valparna gick i ett annat ridhus och det blev en lång dag för dem. Brorsorna Focus och Vexl var först ut av de våra och så blev även placeringarna, Focus bästa hanvalp och Vexl tvåa, båda med HP. Så roligt att de stod främst! Passa kom tvåa bland tikarna med HP, hon blev lite studsig då vi skulle springa. Hon hade haft störtkoll på mig då jag var inne med brorsan precis innan och eftersom hon är en riktig mattegris så hade hon lite svårt hålal sig i skinnet då hon äntligen fick ha matte för sig själv *haha*.

Tanken var att skriva en del tankar om träning i allmänhet och unghundsträning i synnerhet men nu lockar soffan alldeles för mycket.. En annan dag får det bli :-)

Ha det gott!

Annica

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden