Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

I expressfart!

2016-02-23

Känns ju helt galet, slutet av februari närmar sig och månaden har bara flugit iväg. Ännu mer galet att Richard fyller 19 om några dagar, han var ju nyss en liten helvild lintott ;-)

Uppskattar att ljuset börjar återvända, skönt att inte behöva jäkta på samma vis med allt som ska hinnas med under de ljusa timmarna. Här har vi snö, kul för barnen som har sportlov denna vecka och de har varit i pulkabacken (snökanonerna hjälper till..) och druckit varm choklad med vispgrädde, sånt man ska göra på sportlov *ler*. Delhi och Passa hade kommit igång emd spårningen och jag hade hunnit anmäla till anleget för dem båda när snön återvände så vi får vänta ett tag till. Skönt att det ändå är fruset, betydligt renare hundar!

Nytagen bild av Delhi, hon utvecklar sig fint :-)

Delhi har fortfarande inte löpt, jag funderar faktiskt på att röntga henne nu innan löpet (väntar alltid annars ett par månader efter för att vara säker på att inga hormoner stör). Annars tycker jag det är bra att hon är sen med löp, ofta men inte alltid hänger det med att sent första löp=längre mellan löpen. Håller tummarna ;-)

För er som har valp efter Diza eller Polly så är det dags att  börja ge dem vuxenfoder som jag nämnt tidigare, man kan även blanda junior-vuxenfoder.

Malte-Fixavalparna fyllde två år här för ett par dagar sedan, vill man upprätthålla kennelhostevaccinet skall det förnyas varje år. Jag tycker "i-näsan"-vaccinet har varit mycket bra och skall vara mer effektivt. Särskilt viktigt är kennelhostevaccin om du ska ut och tävla eller träffar mycket hundar.

Jag har gått sista teoridelen av ringsekreterarutbildningen och även gjort provet, nu väntar elev och asprianttjänstgöring där man måste bli godkänd vid varje tillfälle. Först ut är nästa helg hos Terrierklubben, ska bli spännande!!

Den här underbara bilden av Elda har jag vunnit. Har beställt en stor sån!

I lördags hade vi en trevlig dag på Strängnäs BK, om man bortser från snöandet som blev värre under dagen. Som tur är har de väldigt fina inomhuslokaler där vi kunde vara. Stort tack till ni som kom och till kursledaren Maria som såg till att vi fick en härlig dag med övningar och mycket teori kring ledarskap, detta hett omdebatterade ord. Valparna (eller de kanske börjar bli mer slynglar..) skötte sig utmärkt trots att det var en ovan situation för dem.

På söndag har vi träningsträff om inte vädret ställer till det. Kul komma igång igen men ett träningsuppehåll är verkligen inte att förakta utan oftast väldigt välgörande för hundarna. Hör av er om ni kommer, alla kan vara med så vi anpassar övningarna efter ekipagen men jag vill gärna veta innan så jag kan klura på upplägg. Ökl-hundarna skall få jobba i par med markerignar-dirigeringar, så mycket har jag tänkt.

Det kommer förstås bli fler träningar framår här, eventuellt redan den 6:e mars, söndagen efter alltså. Helgen därpå är det tre dagars i Strängnäs och där ska jag ringsekretarutbilda mig två av dagarna. Kan även bli någon träning på typ långfredagen eller nåt, då fixar vi med något snabbt att äta ihop med, eller hur? Lite osäker på den dagen dock, mitt schema är inte fastställt så långt fram men jag kan ju inte jobab varje påsk :-P

Ha det gott så hörs vi!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden