Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Påsk och sånt

2016-03-25

I veckan har jag varit på öppenträning hos en instruktör utanför Uppsala. Länge sen sist, jag tycker det är kul åka iväg ibland för att få träna på nya marker, med nya hundar och så lyxen av ett färdigt upplägg. Alltid lite pirrigt då man inte känner de andra eller instruktören, man vill ju gärna att både jag och hund ska sköta sig :-). Elda skötte sig jättebra och jag är mycket glad för henne. Hon är verkligen en klok och duktig liten hund som utvecklas fint. Hon och hennes syskon fyllde tre år i veckan så de har en bit kvar tills de är färdigutbildade, många skyndar med sina unga hundar tycker jag och då blir det ofta bakslag. Har mer än en gång sett lovande talangfulla hundar där man ställt för höga krav och gått för fort fram och då faller allt ihop som ett korthus. 

Passa och Delhi har inte varit på några samträningar förut men Passa har nu varit med på en träning förra veckan och så dagens tränings-WT. Jag vill gärna grunda hemma i lugn och ro innan jag tar ut dem med andra hundar för träning, det blir lätt varvat och ofokuserat. Dessutom är det alldeles för lätt att man jämför unga hundar och de utvecklas ju så otroligt olika och ska tränas på olika vis beroende på hur de är. Men det är min erfarenhet, det finns självklart de som fixar det galant.

Delhi förresten, henne röntgade jag i måndags och i onsdags var redan resultaten ute på SKK, jäklar vad de är snabba! Fint resultat blev det med, A-höfter och armbågar ua. Skönt!

Idag körde vi ett tränings-WT, alltid skoj se var man står så här i början av säsongen. Det var tre nkl-hundar och sju ökl-hundar (någon hund bytte klass). Endel av isen hade gått uppe vid pölen så vi fick möjlighet köra lite vatten även om det inte var någon lång simning. Det räckte med hur vattnet drog och så skott på det :-)

Tycker att jag klurat ut lagom svåra rutor (om jag får säga det själv) med knorr som gav oss tankar på vad som behövs tränas på. Vi hade förmånen ha duktiga medhjälpare så allt flöt fint, nog så viktigt.

Vilja bjöd på 10-årsfika och efteråt grillade vi korv och fikade inne i värmen hos oss. Mycket prat och skratt blev det förstås :-).

Elda gjorde ett stabilt jobb på alla rutor, jag är nöjd med henne vid min sida för hon gör alltid sitt bästa. Fina lilla hund! Passa har bara en gång tidigare varit med om skott och funkis som kastat markeringar så hon var bara med som väldigt mycket rookie. Hon har heller aldrig apporterat i vatten eller hängt med en sån här dag så det var många intryck för henne. Hon gjorde verkligen sitt allra bästa även om station tre blev lite svår. Vi löste upp det och det andra som blev klurigt, det viktigaste var inte att få in dummyn utan att samarbete, glädje och attityd fanns där. Hon fick med sig många nya erfarenheter och kommer sova gott ikväll <3. 

Jag tycker alla hundar och förare jobbade jättebra och det är kul och stimulerande se hur alla utvecklas, från ung till gammal (gäller både två och fyrbenta). Sen att vi har superskoj ihop är ju en väldigt trevlig bonus!!

Ha det gott,

Annica

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden