Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Valpträff och träningsdito

2013-09-29

Maria och Charlie

Idag blev en intensiv dag, valpträff från elva till ett (det är vad småttingarna orkar med..) och sen lite lunch innan det var tränignsträff klockan 14 till klockan nog var 17..

Cissi med Folke, familjen kommer där bakom :-)

Roligt att så många kom på valpträffen, ser en stor nytta nu av att ha två kullar så tätt eftersom de är på samma utveckligsstadie. Samtliga har blivit lågnbenta kalvar och liknar gängliga tonåringar mer än söta små ulliga valpar, händer en hel del på fyra månader!!

Tommy och Ako

Jag tycker att alla jobbade bra med sina hundar i förväntan och vi tränade lite på hur man kan få hunden varva ner med lite hjälp. Bra pyssel nu hemma på kvällarna när det börjar bli mörkt ute ;-)

Vi tränade på att det är matte/husse som ska vara den intressant och inte dofter i backen/andra valpar eller vad det nu kan vara.. Jag tycker alla valparna gick att påverka med ganska små medel och det viktigaste nu är att få till samarbete och förighet, ganska säker på att det här gänget kommer apportera med glädje när de andra bitarna fallit på plats....

Helena med Nova

 

Fortsätt träna på förighet, tänk på att inte tjata, ha en bra tajming och kunna "läsa hunden" så ni kan korrigera/berömma hunden rätt. Variera belöningar så att det inte bara blir godis och se till bygga upp en relation där du också är rolig och leker! Tänk på att hundar är utpräglade egoister, de gör ingenting om de inte tjänar på det själva. Alltså en godis, leksak eller så enkelt så att man får göra det roliga igen.. Men även om den bästa belöningen är att få apportera igen (eller vad de nu kan vara..) så beröm hunden och förstärk bra beteenden! Vi påbörjade lite närsöksträning och uppmärksamhetssignal, går ockå bra träna hemma eller under promenaderna! Kul att så många vill komma idag!

Malte myser

Som sagt, snabb lunch och sen på't igen. Stort tack till Christina som stanande kvar och kastade dummies! Det var Malin och jag samt fyra ur Pinglas unga kull. Dryga 1 1/2 år nu och ganska "unghundsprilliga" men med många goda kvalitéer. De som har deras halvsyskon, vilka är ett år äldre, hade lika mycket att styra med för ett år sedan men där har de flesta poletter trillat på plats.

Full fart på Rhea

Vi utmande dem lite grann och de fick jobba med att hitta valpdummies, bra för hudnar med mycket spring och som iblnd glömmer näsan.. Synd, för de har eminenta näsor! Nu ska alla gå hem träna markeringar med smådummies (där man först använder en stor som man tar bort) och närsökssignal. Så lätt få dem från punkt A till B, mycket svårare få dem stanna kvar och leta intensivt!

Vi körde en liten miniwalk-up. Först hade de fått se på när vi lade ut dummies på fyra ställen och sedan jobbade vi oss framåt. Christina kastade markeringar framåt men de skulle inte hämtas utan man fick vända om och hämta linjetagen. Svårt gå på linje, fast de skötte det hyfsat. Svårt vända om från retningen och fokusera om, alltså nyttig träning!

Douglas

Tack alla för idag, utan ert engagemang så är vi ju inget!

Grattis till Helena och Vilja för snygg debut i rallylydnad avancerad klass, vinst med finfina 91 poäng ;-) Snyggt jobbat mamma hälsar Polly och snyggt jobbat mormor hälsar Elda. Släkten är värst..

Grattis även till Per och Zorro som fick ett tredje pris idag på elitstart jakt. Jag vet att att ni vill och kan mer men ibland har man inte rätt dag.. Duktiga är ni iallafall som hela tider presterar och presterar bra!

 

 

Nu gott folk ska jag sätta mig en stund i soffan, sovvarning!

 

Ha det bäst,

 

Annica

Vår kastar-Christina med lille Speedy

Antal kommentarer: 1

2013-09-30 09:12:56 - Annika, Indy o Arne, nickan.westerlund@gmail.com, annikawesterlund.com

Trevlig läsning som vanligt! Ska titta på datum efter nyår för nya lydnadsdagar. :)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden