Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Nu hoppas vi på smått...

2016-05-19

Nu har vi nästan landat efter Tysklandsäventyret.. Måste jobba lite mer intensivt nu, blir fem nätter och en kväll denna kväll denna vecka. Men vi har haft en jättebra resa så det var det värt!

Ganska jobbigt nästan sträckköra 150 mil, några raster förstås och så färjorna mellan Sverige och Danmark och Danmark och Tyskland. Men ungarna har inte tjatat mycket alls och hundarna (Delhi följde med som hålldam) har sussat gott på resan genom Europa :-)

Parningen var förstås resans mål och det känsn fint att vi fick till två bra parningar. Första dagen vi provade var visserligen Barney intresserad men Elda frästa ifrån. Dagen därpå då vi försökte igen var han plötsligt snygg i Eldas ögon och likaså dagen därpå.. Mne på söndagen var hon inte lika intresserad. Skönt att vi uppenbarligen lyckades pricka in rätt dagar! Jag hade tagit progesteronprov på Strömsholm men väl på plats litar jag mer på hundarnas egna förmågor.

Barney är en mycket trevlig hane och han uppträdde som en gentleman, det gillas! Kul också få träffa hans mamma, hans små halvsyskon, hans mormor och morbror. 

Lika trevlig är han suppfödare Heike, vi har samma tänk och är rörande överens om att behålla rasen som sanna DP-hundar. De bor i underbara omgivningar i Bayern och har tillgång till många jakttillfällen. Heikes sambo René är även han en hängiven jägare och de var väldigt gästfria och bad på både tyskt värdshus och barberque hemma hos dem.

Många utflykter gjorde vi med och vi hann se både omgivningarna och en sväng till Tjeckien. Elda är ju en van resenär men Delhi fick många intryck att ta in, bara hissen på hotellet var en upplevelse :-)

Nu börjar en lång väntan... 

Ett stort tack till våra vänner som tog hand om Passa, Polly och kaninerna så vi kunde åka utan att hela cirkus Redlund följde med *ler*

Ha det gott!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden