Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Och ännu mer smått :-)

2016-05-27

Det växer inte mossa på en rullande sten brukar en uppfödarkollega hävda och hon har nog rätt :-) Vi har inte haft internet på några dagara efter att bonden körde ner ledningen men nu är det åtgärdat. Försökte koppla upp via mobilen men det var jättesegt.

Idag åkte Thomas och barnen till Leksand för att para Polly, trodde knappt de hade hunnit fram då han ringde och meddelade att det var parat och klart ;-P. Polly och Jax behövde inte mycket betänketid för att inse att det var läge för lite kärlek, skönt för det finns knappast något mer frustrerande än att stå och glo på två hundar som antingen inte vill eller inte kan.. De har husvagnen med sig och kommer stanna i Leksand under helgen, lite minisemester får de passa på att ha. De har medeltidsmarknad där i helgen, perfekt för Engla läser just om medeltiden i skolan. Parning imorgon och innan hemfärd på söndag räknar vi också med om parterna är fortsatt intresserade. Jag har sett Jax förut men hade förstås velat följa med, både på parning och med familjen men jag ska tjänstgöra imorgon som ringsekreteraraspirant på SKK Int utställning i Österbybruk och på söndag har vi FB-R för åtta hundar från kenneln, ska bli spännande! Ajax med matte kommer norröver ifrån och sover över här, ska bli kul ses! Har inte sett Ajax sedan han flyttade som åttaveckorsvalp.

Jag har jobbat som en galning sedan jag kom hem från Tyskland men hunnit med lite träning med de yngsta, de är verkligen väldigt olika hundar och inte alls samma andas barn. Startade dem på FRK Bergslagens KM förra helgen och är nöjd med bådas debut. Delhi nollade en ruta då hon tittade åt helt fel håll och hade inte en aning om att den dummy kastats. Något som vi också måste träna på är att det ligger dummys på backen för det gjorde det på en ruta ;-) Jag tror Delhi kommer vara bra på B-prov, hon får en extra glädje då det är vilt och taggar rejält på ett positivt sätt. Hon bör tränas korta fartfyllda pass, hon får kampa med dummyn, knallapportera och det är roligt och fartfyllt. Efter varje kul träningstillfälle så kommer hon ha i minnet hur roligt vi hade sist och då skapar det positiv förväntan med minnesbilder av att vi haft skoj ihop. Hon har mycket fina egenskaper, är lugn och tyst, stor vattenpassion och viltintresse (vitfågel ska vi jobba mer på, dom gillar hon inte ännu), fina och balanserade grepp. Passa är som en ivrig förstagluttare som räcker upp handen hela tiden och viftar "jag kan fröken, jag kan". Hon är liten och snabb med fin balans mellan egenskperna. Jag ska tänka på inte gå för fort fram och få in mycket lugn i träningen. Passa gjorde ett jättefint WT, missade lite på en ruta då hon efter ett dike kom snett och hamnade på fel sida en rishög och fick jaga en bra stund innan hon hittade den. Poängen blev "bara" 15 på den rutan (sammanlagt 90/100) men hon fick med sig väldigt mycket erfarenhet och tappade inte fokus. 

Elda har förresten blivit väldigt kelig. Hon har alltid gillat soffmys men nu är det merän vanligt.. Hoppas det är ett gott tecken!

Ha det gott!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden