Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

En hundig helg :-)

2016-05-29

Så mycket vettigt blir det inte gjort denna söndagskväll, en stunds soffhäng kanske innan det är dags hoppa i säng..

Thomas och barnen åkte till Leksand i fredags för att para Polly och det var love at first sight, Polly och Jax hann knappt säga hej innan det var klart ;-). De hade tagit husvagnen upp och bodde på Leksands Strand. Det blev även parning igår och idag innan hemfärd så nu är det bara hålla tummarna ;-P De har hunnit med lite andra trevliga saker i Dalarna med och verkar ha haft en toppenhelg.

Igår var jag ringsekretaraspirant i Österbybruk och startade hemifrån redan vid sextiden på morgonen så det blev en lång dag. Jag lärde mig mycket och det är väldigt roligt få jobba med trevliga kollegor och få se och lära sig om andra raser med. Igår var det cavalier, petit brabancon, griffon bruxellois och belge, raser som jag normalt inte har koll på. Och godkänd blev jag med, nu behöver jag "bara" två godkända tillfällen till ;-P

På kvällen kom sedan Nina med Ajax uppe från Ö-vik, Ajax gillade hänga med brudarna här hemma. Vi var nog ganska trötta, jag efter en lång dag i ringen och Nina efter många mil bakom ratten.

Tidig morgon idag igen och så mot Hallstahammar och FB-R (Funktionsbeskrivning retriever). Sju hundar från kenneln, Lena och Focus fick hoppa av i sista stund då det istället blev Strömsholm. Focus är nu påbättringsvägen, tydligen så har de fått in flera fall av hundar med blodiga diareer så håll lite koll på era hundar, särskilt om ni bor i Mälardalen!

Myggigt och regnigt men ändå en givande dag  där man tittar på hundens egenskaper i olika apporteringssituationer. Mycket av det jag såg trodde jag skulle visa sig men jag var ändå positivt överraskad vid flera tillfällen. Så himla duktiga hundar!! En hund hade väl inte en av sina bästa men så kan det vara, dagsformen är inte alltid på topp.

Även denna dag blev lång men jag är väldigt tacksam för att våra valpköpare stället upp och beskriver sina hudnar, det ger både dem och oss värdefull information både om vårt avelsarbete men också för valpköparen som får se sin hund och hur den agerar och reagerar. Utan engagerade valpköpare står vi oss slätt!

Ha det gott,

Annica

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden