Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Lite vattenträning

2016-06-02

Värmen har kommit och det med besked, skönt! Nu hoppas jag det fortsätter över kommande två helger för här ska det firas med både examen och student :-)

Igår körde vi vattenträning eller kanske mest av allt träning vid vatten, att ha rätt attitydoch inte låta vattenpassionen ta över. Det är i mina ögon något som kan och bör tränas mycket mer men om man som vi har långt till vatten så blir det gärna så att man absolut kör en massa vattenövningar som bara bygger på intresseret. Jag tycker vi fick till en riktigt bra träning där hundarna fick ett mer avkopplat förhållande till det våta och deras styrbarhet vid vatten förbättrades. Fast det måste självklart jobbas kontinuerligt med!

Vi började träna inkallningar på land och byggde på med inkallningar med retning. Ju större retningen blir, ju mer måste man som förare erbjuda men samtidigt hålla sig lugn och konsekvent. Vi tränade på vändningar vi vatten och att varenda steg i fotgåendet skulle vara ett bra steg, det är ofta enkelt att låta sig dras med i hundens tempo. Mycket finslip som ni hör!

Det blev en bra dag där jag hade med mina unga två. Så kul köra igång med dem lite mer på allvar men jag kan garantera att Elda och Polly inte tycker det är lika kul :-P

Ha det gott,

Annica

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden