Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Börda eller belöning?

2016-06-05

Det går inte komma ifrån att ibland reflektera över sociala medier i allmänhet och inom hunderiet i synenrhet. De flesta av oss har väl ett FB-konto som använts mer eller mindre flitigt. Bara några få vänner är inte alls aktiva så dem får man höra av sig på andra sätt till, ni vet som att plocka upp telefon :-)

Vi använder dessa sidor på olika vis och för mig och många andra uppfödare är det också ett sätt att synas. Jag tror jag har fler än 900 "vänner" på FB, många är förstås inte från hundvärlden men en hel del är. Jag känner inte alla dessa personligen men ett gemensamt intresse är roligt få dela, tänk vilken värld som öppnat sig! Uppfödare och rasintresserade världen över knyter kontakter och det är roligt och givande läsa vad som händer.

Har jag tid kan jag kolla runt en del, ibland läser jag noga (det tenderar ofta bli då jag verkligen borde ta tag i tvätt och städ..) men ganska ofta skummar jag igenom och kanske fastnar vid någon bild. Helt klart så missar jag ganska mycket av alla inlägg, jag har varken tid eller lust ägna så mycket tid åt något som ska vara en stunds förströelse när andan faller på. Ofta kolar jag däremot upp inlägg på kennelns FB-sida snabbt då jag får en avsiering om nytt inlägg, det är betydligt roligare och mer angeläget än ha koll på vilka som åt falukorv till middag ..:-P Om det är något viktigt som berör mig räknar jag med att jag blir kontaktad. Så gott folk, en utebliven tumme eller kommentar innebär inte att jag inte bryr mig :-) 

Idag har jag varit ringsekreteraraspirant i Norrköping, mycket välorganiserat och trivsamt. Härliga (blivande) kollegor tog väl hand om mig och allt flör på bra i ringen. hoppas utställarna tyckte det samma. En finsk allrounder dömde och han hade ett brett spektra av olika raser, från irländsk setter till chodsky pes, drentsje patrisch hund och polsk owscharek nizinny (reservation för stavningen!) och ett gäng andra raser. Det är verkligen kul att ta del av så mycket kunskap och få en liten insyn i raser jag bara hört talas om.

Igår hade vi examsfirande för Malin, vi var hemma hos hennes pappa med familj och det blev en mysig och känslosam dag. Vi delade på mat och dryckfixande, ibland är det praktiskt med en stor och brokig familj.

Även fredagen var vikt åt examen, då var det högtid i kyrkan.

Hundträning har varit lite på undantag men det är absoluti nget fel med vilodagar, tvärt om faktiskt. Bra låta det smälta in, hjärnan behöver få sortera ny information och inte vara på "on" hela tiden. Jag har blivit bättre på ha alla lösa vid träning och bara kalla fram den som ska tränas. Lite extra kontroll krävs och ännu sitter det inte hundra (man vill gärna missförstå vad man heter..) men väldigt bra ändå.

 

ha det gott,

 

Annica 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden