Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Nationaldag på bästa vis

2016-06-06

Just nu är jag väldigt nöjd hur jag hanterade Delhi då jag, Malin och Rikard var nere en sväng till ån. Jag kan bli så arg på henne när hon inte uppför sig (det är en go hund egentligen men hon saknar fingertops -eller kanske klospets- känsla för hur man ska bete sig rent socialt och det kan få mig så galen vilket förstås får konsekvenser i vår relation. Hon är som jag skrivit förut olik mina andra hundar, hon vill väl men det blir liksom fel. 

Nu hade jag förmiddagens tankeställare i bakhuvudet så jag fick till en jättebra belöning där vid ån, hurra för mig då jag agerade klokt!

För visst var det Annika som satt där lite på min axel, man behöver ibland en klok person som påminner en om saker och ting och Annika ja, hon är väldigt klok :-)

Vi samlades vid sjön för att träna idag och det blev en riktigt bra träning för oss alla. Vädret så här på nationaldagen var perfekt, varm men inte för varmt. Vi jobbade i gungflyn och utnyttjade vegitationen på kluriga vis. Jag hade med mig Passa och jag är så nöjd med henne. Annika har förstås rätt i att jag slarvar med fotgåendet, jag ska jobba på det tråkiga med för hon har så mycket fina egenskaper. Slarvig matte som tycker sån träning är tråkig :-P Hon låg kvar i området trots att markeringarna blev riktigt kluriga på grund av vegitationen och behöll fokus. Lillskrutt! Ja lite bus gjorde hon, eller hur Indy..:-P

De andra hundarna var också riktigt duktiga och jag känner mig stolt över att fött upp hundar med så fina egenskaper, de bjöd på formidabelt arbete där samtliga markerar suveränt, när de kommer ut i rätt område saktar de ner och slår på näsan, snyggt! Annika gav många tips på hur förbättra samarbetet och förhållandet runt fötterna för det är där det ska förbättras, det började vi jobba mer konkret med förra veckan och idag blev det ännu mer. Nu ska vi fortsätta på den inslagna linjen , tack ni som kom och tack Annika för all tid du la ner på oss :-)

 

ha det gott,

Annica 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden