Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Ännu en fin dag

2016-06-07

Jag har verkligen prickat in fina dagar att vara ledig på. Skönt också att tikarna slutat löpa här hemma (fast Delhi har ju aldrig börjat...) så nu kan Malin och vi äntligen umgås lite mer som vanligt igen, ovant att inte göra det!

Vi passade på åka till stenbrottet och hundarna fick bada och busa för fullt, det uppskattades massor! Lite allvar blev det på slutet med några vattenmarkeringar och även linjetag för Malte, han var duktig :-) Polly och Elda uppskattade inte alls att de fick vara kvar hemma men jag vågar inte låta dräktiga (hoppas hoppas!) tikar bada för infektionsrisken. Säkert lite knasigt eftersom de är i skitiga diken på promenaderna....

Min känsla är att Elda är dräktig, visst kan det vara så att jag gärna vill se tecken men jag hoppas min känsla är rätt. Större och mer rosa juver, midjan är inte lika definierad och hon är väldigt kelig, det är hon ju i vanliga fall också men nu är det ännu keligare. Hade sett ett gammalt uppfödartips att man då tiken gått 21 dygn kan se att tandköttet blir markant blekare så jag kollade dagarna innan, dygn 21 och sedan efter men har inte blivit klokare ;-P Polly har bara gått drygt en vecka och där är det ännu för tidigt. Hon är som vanligt här hemma, den bästa av flockledare och den självklara drottningen. Elda och hon är förstås med på andra träningar och det är samma fart och fläkt som vanligt :-)

Vi har haft avelsrådsmöte igen och nu måste vi ta tag i att sätta fart med RAS som ska vara klart till årskiftet, mastodontjobb. i RAS finns allt från klubbens historia till de delar som redogör för sjukdomar (man har gott underlag från ex.vis försäkringsbolag men vi hoppas självklart på att svarsfrekvensen på våra hälsoenkäter ska öka!), rasens utveckling med registeringssiffror, jaktprovsstatistik och rasens utveckling samt likadant för utställningar, våra projekt och FB-R, BPH samt MH..

Ibland undrar jag om alla som alltid är snabba på att kritisera rasklubbar och andra föreningar har en aning om hur mycket arbete det läggs ner för vår ras, klubb och medlemmars skull. Man är snabb kritisera (och hänger gärna med i lite raljerande i olika forum på nätet, konstigt att många inte kollar fakta först innan man har åsikter Och inte inser att det finns många dolda agendor bakom en hel del inlägg..), man tänker inte på att en klubb ska representera alla medlemmars intressen och man glömmer demokratiska beslut som tagits på årsmöten. Förstås inte bara vår klubb (vi är förskonade från mycket!) men det har blivit allmänt vedertaget att man tycker att klubben ska leverera det man själv önskar utan att man själv behöver bidra med något.. Vissa saker var onekligen bättre förr!

Så har det nog blivit i samhället i stort, om några år kommer föreningslivet sakta dö ut tror jag då de gamla trogna börjar tacka för sig. Vet inte hur sugna unga är att ta över, om jag tittar på det jobbet Malin lagt ner för SSRK Ungdom samt SSRKs huvudstyrelse avundas jag henne inte :-P. Då är jag glad att bara ingå i min ras avelsråd och få jobba med mina hjärtefrågor... Ja förutom nu när RAS ska sammanställas :-))))

 

ha det gott,

Annica 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden