Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Träning på Träskaten ;-)

2013-10-01

Tisdagseftermiddagen tillbringades på Träskaten där Jill och Peter ibland har öppna träningar. De har gjort ett upplägg men är inga instruktörer utan man för sin egen hund. De har jättefina marker och kan variera träningen på ett bra vis.

Min fina

 

Polly var lite het i början, skott och kast var triggande idag :-) Riktigt klurig terräng där de verkligen måste använda näsan i backen, annars går de bet på apporten. Polly hade lite svårt för uppgiften så därför var den så bra för henne, det är ju svårigheterna man ska träna!

Mycket nöjd med henne stadga och dirigering och på slutet då vi körde med Bumper så var hon riktigt duktig, skönt att det bara gick bättre och bättre! Hon lyssnade fint på pipan, lite svårt med närsäken då hon inte såg min hand, måste träna på så att hon jobbar lika bra även då hon bara hör signalen och inte ser min hand.

Å längst där ute står Peter och kastar :-)

Elda var med i bilen och fick äta grisöra medan vi tränade. Hon fick vara med sen då vi grillade korv och uppskattade nog att få vara med och mingla!

Med henne har jag börjat med att träna vändningar, jag vill att hon ska förstå att det lönar sig samarbeta med mig och att det även blir lite svårare linjetag. Stadgan får vi på köpet ;-)

Peters bästa sida??!!

 

Hon får se då jag kastar ut en dummy, vi vänder oss om och går "jaktfot" där ifrån (hon är okopplad eftersom jag vill avdramatisera detta med att vara lös.. Det ska vara det "naturliga" för oss) och så kastar en åt andra hållet. Vi vänder oss igen (bra träna vändningar!!) och så skickar jag mot den första på ett linjetag och sedan den andra. Vi är precis i uppstarten och det tar lite tid för dem förstå att "släppa" den första men det är bra grunda detta tidigt.

Här fick de ta sig över ett dike också..

Lite frusen nu efter några timmar ute i den bleka oktobersolen, nu blir det en jättebalja thé och soffhäng.

 

Ha det bäst,

 

Annica

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden