Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Ögonont och utställning

2016-07-09

I torsdags hade vi en bra träning här hemma, det är så roligt när träningen går framåt! Lite för svårt för de två unga Rost och Passa på slutet då vi gjorde en walk-up, den sötaste av alla söta (Passa alltså, hunden med sammetsblicken som kan få vem som helst att smälta....) försökte sno en dummy av Speedy och tänkte verkligen inte ge upp :-P Jag kan lova att det var lock för öronen *hmm*.

Alvin och Engla hade bakat en kaka åt oss efter träningen, tror vi ska införa det som tradition :-)

Efter träningen tog jag ut hela gänget på en kortare rastning. Passa kommer springandes emot mig då hon plötsligt skriker till. Hon har sprungit rakt in i en gren längst ner på ett träd  och då jag tittar på ögat ser jag bara som en grå massa :-( Jäklar vad rädd jag blev!! Då jag tittade närmre såg jag att det var en trädbit som satt fast i ögat, jag lyckades pilla ut den men det såg inte bra ut. Ringde i panik till Jessie, när mina barn och hundar gör sig illa kan jag inte tänka logiskt utan det är så skönt kunna ringa en vän som ställer upp. Hos veterinären konstaterades det som tur var att även om hornhinnan blivit skrapad på ett stort område så har träbiten lagt sig som ett "lock" och prognosen är bra. Håll tummarna för fortsatt fin läkning, min underbara lilla hund som jag håller så mycket av <3.

Inget Sunne för Passa förstås utan hon fick stanna hemma i bästa möjliga vård hos Thomas medan jag och Delhi åkte till Jessie med hundar och familj. Så mysigt vi haft det, en massa töl förstås :-) Idag åkte vi vidare till Sunne där SSRK hade utställning, Kalvo Kriisk från Estland dömde. Vexl debuterade med Excellent och 2:a i jkk, bra start :-) Han är en av mina favoriter som har framtiden föt sig så Jessie får hänga med på jtställning vare sig hon vill eller ej *sss*. Delhi ställdes i ukl och jag är framför allt superdupernöjd med att hon idag uppförde sig ritkigt bra, hon har förut studsat runt som en boll och allmänt betett sig ystert och *hmm* ouppfostrat. Idag var hon jätteduktig! Hon vann ukl med CK och slutade andra bästa tik med res-cert, jösses!

Kritik:

Correct size, nice feminine head with sweet expression. Well set ears. Straight topline, well set tailset good forechest for age. Nice angulations front and rare. Typical coat. Moves with drive. Nice temperment. Well handled.

Ha det gott,

Annica

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden