Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Inget är som väntans tider!

2016-07-13

Nu är det inte långt kvar för Elda, valparna är beräknade till i slutet av veckan. Hon får mat flera gånger om dagen men orkar oftast inte äta så mycket utan det blir småportioner och ofta. Sover mycket men är ändå pigg när vi är ute. Pigg och klumpig :-)

Hon har bestämt sig för att en bra plats att föda valparna på är under vår aktan så vi får vara med henne ut på rastningarna.. Jag är inte överens med henne om det nämligen :-P

Hon tempas flera gånger om dagen och den har börjat svaja lite men inte dykt ner så mycket som den gör när valpningen är nära förestående.

Polly börjar även hon få en mysig mage men hon äter fortfarande med synnerligen god aptit :-) Tänk vad spännande med mor och barn med barn och barnbarn!!

Häromdagen var en tjej från Norge här och bland annat tog hon en massa fina kort på hundarna, ni kommer få se fler av dem, jag lovar :-) Vi tog även ut Passa på lite träning och Passa var inte på bästa träningshumör. Kanske extra tokigt då hon inte tränat sedan skadan men hon ville inte komma in med apporterna utan la sig ner med dem. Det har hänt ibland men då brukar det räcka med att påminna henne vad som gäller så slutar hon, inte denna gång..:-/ Idag var första  träningen efter den gången och nu gick det mycket bättre. Jag började med "släta inkallningar" och fortsatte med rena valpmoment och sedan var hon med på banan igen.

Delhi gör så fina framsteg, det är verkligen roligt. Jag vet att många tränar "tråkträning" eller vad man nu kallar det för men det passar inte alls henne, då "dör" hon för mig. På henne vill jag få upp förväntan så under fotgående har jag klicker och belöningar. Voilá så har jag en hund som går vid sidan och tycker det är kul jämfört med en mer kravfylld träning som får henne gå och nosa i backen... Att träna "tråkträning" med en sådan hund är ju att ta bort förväntan och det är ju den jag vill förstärka! Jag tror hon kommer bli en duktig sökhund och kunna göra väl ifrån sig på B-prov, däremot så ska vi inte ha bråttom då det inte är förrän jag hittat nycklarna till hur jag ska träna henne som vi hittat varann. Mykcet busapportering, dragkamp och annat skoj lägger vi också in i träningspassen :-)

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden