Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Små-Eldorna har anlänt <3

2016-07-17

Det finns knappt något mysigare än att höra smackandet och klunkandet från små valpar som äter och just det ljudet låter det av här hemma i sovrummet nu <3

Igår kom Elas valpar, hon hade varit flämtig under natten och temperaturen sjönk. Jag skulle egentligen ha jobbat dag men det kändes ju fel åka iväg att jobba då det var valpar på gång.. Jag kan inte ta ledigt utan kom på den genialiska planen att Thomas fick jobba mitt pass (bra jobba på samma ställe ibland!).

Hon var inte jätteorolig och höll inte på att bädda så värst mycket men vid 12-tiden märkte vi att något var på gång. Så 12.21 kom första valpen och klockan 15.59 den sista, raskt marscherat!

När den första kom så skrek hon verkligen till och bara hoppade ut ur valplådan med minen "men vad i hela världen är det DÄR". men så gick hon in i lådan igen, började nosa och sedan slicka på valpen och minuten senare var det som hon alltid varit mamma, helt magiskt!!

Alla valparna är väldigt pigga och framåt och jag tror aldrig jag varit med om en så jämn kull storleksmässigt, det skiljde bara 30 gram mellan den minsta och den största, de vägde mellan 340-370 g! Det är ofta någon liten plutt och någon Big Berta (eller Big Bertil) i kullarna som man antingen får hejja på eller ta bort så de inte ockuperar matbaren hela tiden..;-) Eldas mage är bra, ofta blir tikar ganska dåliga i magen efter en valpning men hon har fått Fortiflora vilket jag tycker fungerar väldigt bra, det speciella foder tikarna får under dräktigheten är också bra att hålla magarna i bra skick. Under valpningen fick hon äggula, majspure, yoghurt och glass, konstig blandning kan man tycka men Elda var nöjd. ja och så åt hon moderkakor också.. Det ser inte så fräscht ut men gör nytta :-)

Många av er har undrar över fördelningen.. Jag har varit lite restriktiv berätta för ibland hädner det att alla valpar inte klarar sig och de första dagarna är förstås de mest kritiska. 

Nu är de dryga dygnet och så här långt mår alla bra och ökar i vikt så vi får hoppas det fortsätter så.

Jag kan ändå skriva att det är klar killdominans och att de sammanlagt är åtta stycken, tre svarta och tre bruna pojkar samt två svarta flickor. Jag vet att många av er hade hoppats på fler tikar (och så även jag..). Det blir verkligen konstigt då det föds helt fantastiska valpar som är pigga, starka och alldeles alldeles udnerbara och så tänker man nej.. inte en hane till :-/. Till er som tingat tik kan jag bara be er fundera om någon skulle kunna tänka sig hane istället, det kan finnas en möjlighet (eller vänta på Pollys kull och hoppas på tikar där... Jag tror inte Polly har lika många valpar i sin mage men några är det allt) till en grabb.

Hör av er hur som haver om ni anmält intresse så vi vet!

Vill du se ännu fler bilder så gå gärna med i vår FB-grupp på hemsidan :-)

 

Ha det gott,

Annica

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden