Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

De växer! Och är alldeles underbara <3

2016-07-20

Dagarna går borde fort och långsamt.. Tänk, valparna är redan fyra dagar gamla och jag tycker de precis har kommit.. Samtidigt så står tiden stilla när man sitter bredvid valplådan och hör hur de äter, de smackar och är energiska med små svansar som går för högvarv. Tror man kan sitta hur länge som helst och bara beundra dem!

Allt går fint, valparna växer verkligen och det är som det ska vara i valplådan, lugnt och fint. Elda mår också bra och det är viktigt, mår inte tiken bra mår inte valparna bra. Elda har kommit igång med mjölkproduktionen, det är en balansgång se till att det fungerar men risken är också att de kan få mjölkstockning när mjölken rinner till och valparna inte orkar äta så mycket i början. Vi kör inspektion så inget blir tokigt och jag är också glad för att hennes temp har gått ner. Den går alltid upp vid valpning och håller sig högre än vanligt ett par dagar men får inte bli för hög, det kan vara indikation på att någon efterbörd inte kommit ut.

Varmt är det i sovrummet och inte helt lätt sova, Elda har det nog varmast förstås med mycket päls och åtta värmekuddar :-P Nyfödda valpar har en låg kroppstemperatur (mycket prat om grader idag!) och måste ha det varmt och framförallt dragfritt. Så när Elda rastas har de en värmedyna ligga på och både jag och Elda längtar till att sova med öppna fönster och vinddrag :-)

Vi vägde förstås valparna då de föddes och sedan varannan dag, alla går jämt och fint i vikt. Egentligen behöver vi inte väga dem för man ser på dem att de mår väl men det blir samtidigt en liten inspektionsstund. I övrigt så är det Eldas uppgift ta hand om dem och vår uppgift ta hand om henne!

Polly har lite jobbigt i värmen, jag var ute tidigt imorse på promenad men hon gick mest bakom mig och fick vila en bra stund väl hemma. Magen börjar bli fin och go!

Ha det bäst!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden