Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Fina dagar!

2016-07-27

När allt är som det är just nu så är det fantastiskt vara uppfödare, det är bara att njuta! Valparna växer som de ska och är ena riktiga knubbsälar :-) Ingen är på efterkälken utan de är väldigt jämna. Elda har mycket mjölk och är en lugn och trygg mamma som pysslar om dem på bästa vis. Men hon är också väldigt pigg och fräsch och fick idag följa med på morgonpromenaden som ändå är en och en halv timme. Valparna klarar sig fin tupp emot tre timmar när de är mätta och nöjda, om man är tvungen att handmata en kull så räknar man med at ge dem mat var tredje timme. Hon har inte tappar jättemycket kondis men lite förstås. Sedan landande hon trött och nöjd hos barnen i valplådan som yrvaet tittade upp :-)

Jag tycker det är självklart att man som uppfödare ser till att sköta tiken på bästa sätt, att hålla efter klor och päls trots att de ligger i valplådan och ge dem högklassiskt foder och pyssla om dem, det är mitt ansvar som uppfödare eftersom tiken knappast bett att få bli mamma <3 I det ingår även att de har en bra grundkondition och att de får stimulans då de är ur värsta "hormondimman".

Hon fick även följa med ut på en kortare träningssväng nu här på kvällen, bara på ängen här utanför men ändå.. Vilken lycka!

Polly har ett par dagar kvar innan valparna kommer, jag skulle gissa att de kommer i helgen. Tror hon njuter av att det är lite svalare nu, i den värsta hettan gjorde hon inte många knop...

Thomas och barnen är kvar i Göteborg, de har det mysigt och varit på Liseberg i dagarna två, mest verkar de ha stått i köer ;-P. Idag gjorde de Götet och de har två dagar kvar innan de kommer hem. Tur att jag har de stora barnen här så mycket för jag är lite dålig på att vara ensam :-)

Dåligt med bilder blir det.. Men på FB desto fler.. Svårt ibland hänga med och uppa överallt!

Ha det gott,

Annica

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden