Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Fullt ös!

2016-08-04

Ja jisses, här är det liv i luckan! Så att hinna blogga har legat lite längre ner på to-do list men nu blir det en liten uppdatering.

Jag trodde Pollys valapr skulle kommit ifredags eller lördags beräknat från frösta parningarna men det blev inga valpar förrän sent i måndagskväll och den sista kom 02.00 på natten :-/. Hon bäddade och hässjade nästan ett dygn så det blev en lång väntan. Jag har ju hela tiden sagt att jag trodde att hon bara skulle få ett par-tre valpar så det var en mycket positiv överraskning att det blev hela sju stycken <3 En svart hane, en brun hane, tre svarta tikar och två bruna tikar, vilken fördelning det blev, tror hon hade läst min wishlist :-) Lite kul att hon i samtliga sina kullar fått sju valpar, det är uppenbarligen så stor kull hon önskar..

Allt har gått väldigt bra, både valpning och efteråt. Valparna var inte jättestora då de föddes utan vägde strax under eller över 300 g men de är väldigt pigga. Polly har mängder med mat och juverna är nästan lite stora för valparna att greppa. Det har blivit bättre nu när de är ett par dagar gamla och hunnit växa lite. Jag tycker alltid att det är lite oroligt de första dagarna, det är så mycket som kan hända och valparna är så små.. Jag är glad för varje dag som går första dygnen. Polly har avrit pigg, bra i magen och tempen har gått ner som den ska. Jag håller nere lite på maten så hon inte får stockning och hon har fått Fortiflora för att stabilisera magen.

Eldas valpar börjar bli små valpar, det händer massor! På bara ett par dagar har de blivit uppmärksamma på sin omgivning och börjar vifta på sina små svansar då man kommer in till dem, hjärtat svämmar över! e har även börjat få lite smakportioner och äter med god aptit men med bedrövligt bordskick :-) Fram tills nu så är det ju Elda som skött dem och vi har mest övervakat, som uppfödare ska man låta tiken sköta valparna och inte vara inne och peta. Naturen är klok!

Mne så vid ca tre veckor så öppnar sig världen för valparna och nu börjar den roliga tiden tycker jag.

Delhi löper och vi ligger lite nere med träningen. Hon är inte påverkad av löpet men jag har det som ursäkt nu när träningen inte riktigt hinns med *ler* Passa och jag var iväg och tränade vatten idag med goa kennelkompisar då familjen var valpvakter. Nöjd med den lilla svarta som gjorde det mesta rätt, någon liten busrusning blev det. Duktiga var resten av gänget med!

På återhörande,

Annica

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden