Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

En valpig helg :-)

2016-08-07

Dagarna här hemma blir förstås mycket präglade av valparna men eftersom vi är många som hjälps åt så kommer jag iväg på lite annat också, skönt. Ikväll var jag och tränade Passa med Totte som är en Malteson från Miss Mallorys och även han ska starta på FM. Totte är lik Malte i mycket i arbete, de är fokuserade och jobbar klokt och tryggt och använder sina näsor föredömligt då de kommer uti rätt område. Blev uteslutande markeringsträning inför den kommande helgen och Passa var laddad men ändå stadig och koncentrerad. Hon är så himla rolig jobba med men hon kan också pysa ut i ungdomligt bus :-) Och ja, det är helt okej då man är en ung, levnadsglad och arbetsglad hund. Hellre det än en robot :-P. Delhi är mest i löptankar, hon försöker porra med Passa så fort hon får chansen *tikar*.

Valparna mår finfint, Pollys valpar fira en vecka imorgon minsann! Polly är en fin mamma och vill vara hos dem så gott som hela tiden. Idag följde hon ändå med på en kortare promenad men sista biten hem hade hon bråttom. De har ju fortfarande en låg kroppstemperatur på ca 35-36 grader så när Polly är ur lådan har vi en värmedyna under dem och det fungerar jättebra. Sakta med säkert så får de den temperaturen de ska ha som vuxna, om ett par veckor är det reglerat. Valparna är jämna i storlek och nu när de växt på sig så kan de använda även de större juvrena vilket är skönt. 

Eldas valpar blev tre veckor igår och det blev kloklippning och en stund utanför valplådan. Nu börjar den så viktiga socialiseringsperioden som varav mellan tre och tolv veckor ungefär. Det är den tiden de präglas inför livet och det är viktigt att de får så bra förutsättnignar som möjligt. Det är vid tre veckor som vargvalparna för första gången kikar ut från lyan och det är så tydligt med valpar att de plötsligt blir medvetna om omgivningen. De har börjat leka lite med varann och vi myser med varje valp en liten stund varje dag, än så länge krävs det bara korta stunder antingen utanför lådan eller med oss för att de ska bli trötta och de ska ju inte bli överstimulerade utan trygga. Elda sköter förstås det mesta arbetet med dem. I veckan börjar de första besöken komma också, Elda kommer vara övertygad om att man kommer bara för att hälsa på henne.

Ledsen att det inte blir så mycket bilder här i bloggen men det finns desto fler och även videosnuttar av kullarna på facebooksidan :-)

 

Ha det gott,

Annica

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden