Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Full rulle

2013-10-08

Ja ni vet hur det är, när jag jobbar mycket så bloggar jag lite :/

Malte lär Elda klättra upp på stenar.

Just hemskommen från ytterligare en träning hos Jill och Peter, gäller passa på då säsongen snart är slut.. Idag var Polly mycket bättre på markeringarna, hon bibehöll även fokus framåt trots att andra hundar tog dirigeringar åt andra håll. På slutet mattades hon lite och dirigeringarna var väl inte hundra men det är äl så det är, det man vinner på karusellerna förlorar man på gungorna eller hur man nu säger ;-)

 

Elda apporterar boll

Man får även räkna med att det förloras lydighet då man jagat och det var vad vi gjorde i söndags. Malin och Malte, Polly och jag och så fick Anna med Maltesyrran Hilda följa med.

Väldigt, väldigt nöjd med Polly. Tredje gången gillt för henne eftersom det bara varit Pingla och Cola som varit med förut.

Nu hade poletten trillat ner rejält och hon satt tyst och uppmärksam vid min sida med totalkoll på vad skyttarna gjorde. Och "våra"skyttar skötte sig, hon fick jobba på ordentligt. Hon älskar verkligen de skammade eller dykänderna, antar att det blir en extra utmaning. De flesta hamnade ju i vatten eller vass men en skammad hamnade på "platten". Å vad häftigt det var se henne sätta ner näsan precis där den gått ner och sedan följa löpan till där den låg och tryckte!

Utsikt under jakten

De andra hade inte lika mycket fågel på sitt håll men Malte älskar jakterna och är en riktig slitvarg. Roligt att Hilda kunde hänga på, vi hoppas det blir fler gånger ;-)

Stort grattis till alla fina framgångar i helgen alla goa valpköpare! Resultat är inlagda, hoppas jag inte missat något!

Som ni ser är Malte lika nöjd som dottern att få hämta bollar..

Själv hann jag ut till EBK då Fixa skulle MH-beskrivas. Fart och fläkt, stor leklust och nyfikenhet och inga kvarstående rädslor samt etta på skotten. Kändes bra! Hon jobbade på bra mot spökena men då Malin skulle gå fram till dem ville Fixa undersöka värnen de kom ifrån innan hon hade tid kolla till spökena :-)

Roligt med ett kort på Molle som bor uppe i Umeå.

Molle

Glöm inte anmäla till FRK Östras WT den 19:e oktober!

 

ha det bäst,

 

Annica

Antal kommentarer: 1

2013-10-09 08:56:43 - Anna

Nu är vi på slutspurten med andjakterna vilket är både bra för det börjar bli kallt i vattnet och tråkigt för det har varit en rolig höst. Senaste tiden har det varit bara ett fåtal skyttar och hundar så vi har fått tänka om från att ha koll på dom närmaste skyttarna till att vara ensam hundförare som kan markera och apportera på ett större område. Roligt för det blir mer jakt med inte så fasligt mycket vilt men slitsamt för hundarna.
. Molle blev rejält biten av en stor ilsken and i helgen som var oskadad men ansåg att han inte hade i vassen att göra så just nu är han ingen vacker syn. Han fäller, pälsen är sliten, han har småsår och avskavd runt ögonen efter allt koksalt vi fått skölja med. (Han är lyckligt omedveten om att han inte är den vackraste flatten i världen just nu och känner sej lika snygg som vanligt) Inte helt lätt att ta fina bilder på honom just nu mao..
Nu blir det lite jakt på fasan och sedan återgår vi till normalt liv så då tänkte vi titta upp till er. Ha det bra!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden