Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Träning och Rally

2013-10-12

Igår var det träning på Träskaten igen, lite tätt inpå kanske men nu är det inga fler inbokade...

Lite ömsom vin och ömsom vatten, Polly gjorde några saker riktigt bra och några lite mindre bra. Ojämn under markeringarna, några jobbade hon på riktigt fint medan andra irrade hon lite. Jag vill inte styra henne utan hon får jobba på och förhoppningsvis gör mer rutin henne mer säker. Hon kan bli lite storsprungen och ibland går hon väl kort eller övermarkerar.

Pollys jättesöta syster Wilda

 

Dirigeringarna var väl inget att hurra för men ändå bättre än sist, man får vara glad för framstegen även om de är små ;-)

Glädjande att hon var tyst (något pip i början) och uppmärksam med totalt fokus på skytten. Väldigt stadig med!

Idag var det rallytävlingar på EHDK (nära och bra) och Malin startade både Malte och Polly.

Wilda, vilket härligt uttyck!

Det var både tävlingar på förmiddag och eftermiddag men vädret var perfekt så vi hade en trevlig dag och kunde njuta av sol och lite höstvärme.

Första rundan blev väl inte så superbra för någon av hundarna, det var moment som vi inte trodde kom förrän i avancerad (ooooops). Men Malte fick godkänt med nöd och näppe och Polly tre försmädliga poäng därifrån. Men båda var inte på topp, inte samma koncentration och samarbete. De gick med bara ett par hundars mellanrum och vi ska nog försöka byta om det händer samma sak igen, blir väl stressigt för både folk och fä..

Malin och Malte

 

Efter lunch var det dags igen, nu hade även Pollys fina syster Wilda (R's Wild Women Do) kommit, jätteroligt träffa dem! De debuterade i första klassen och gjorde en godkänd runda. TRor Sarah hade velat ha lite mer "flow" i rundan, särskilt som Wilda är väldigt alert under uppvärmningen. Tror det kommer bli myckt bättre i nästa klass då kopplet inte är i vägen också ;-) Wilda är lik syster Vera  exteriört och har nu fått mer kropp vilket klädde henne, kan nog bli några vänstervarv framöver. 

Både Polly och Malte gick kanon på eftermiddagen, Polly slog till med 97 poäng och en andra placering och Malte kom inte långt efter, 92 poäng och en fjärde plats <3

Polly och Malte (inser att Polly behöver trimmas...)

Det innebär att Polly måste ha ett till godkänt resultat (hoppas det kommer snart!) medan Malte numera tituleras RLD N RLD F LPI SE VCH Ryegate's Watch Out I'm About ;-)

 

Ha det bäst!

Antal kommentarer: 1

2013-10-13 17:43:18 - Elli

Heja er med så fina resultat!!
X-tra Grattis till Malin o Malte <3
Mascot har själv tagit vintervila från tävlandet o snart så vilar vi helt från tävlingsträningar, vi kommer "bara" att göra det som är kul o frågar ni Mascot så blir det apportering :P
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden