Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Väldigt mycket rally

2013-10-13

Slutspurt på säsongen och detta var nog årets sista utomhustävling. Strålande väder gör det nsätan omöjligt tänka att  det snart är november ;-)

Sovmorgon och en lång skön frukost innan Thomas och jag gick en rejäl skogsrunda med hundarna, Elda fick hålla Alvin och Engla sällskap hemma. Tror väl knappast de märkte att hon var där i och för sig, när vi går ut med hundarna får barnen fribiljett till att vara på datorn *ler*

Hämtade upp Malin och hennes kille Rikard och så styrde vi mot Katrineholm. Inte så många startande och tävlingen började inte förrän klockan 13, skönt!

Malte "behövde" ju egentligen inte denna start men eftersom vi ändå skulle dig och det var betalt så fick han starta. Fint fokus och härlig kontakt. Missförstod Malin då det var "sitt-stå", satt först, la sig ner blixtsnabbt men ställde sig då hon gav kommando. Blev tio minus där och så minus tre för överdriven kontakt då han ville ge sin matte en puss :-) 87 poäng och en fin runda med glädje, fint samarbete och flyt.

 

Polly var på tå och alldeles för taggad. Det gjorde att hon provade en massa beteenden vid skyltarna, la sig, satte sig och snurrade runt. Gav en massa avdrag förstås men hellre en hund som tycker allt är otroligt roligt!! Visst, det hade varit kul att även hon hade blivit "klar" idag men nu ska vi fortsätta slipa på att rallytävling inte är lika med rallyfart *flin* Med alla avdrag blev det blygsamma 54 poäng, men Polly var nöjd med sin "show" tror jag!!

 

Elda har varit emd både igår och idag, vi passade på träna A-hinder och däck, bra med lite självförtroendeövningar. Hon är jättetrött nu, jobbigt (men nyttigt!) vara på miljöträning två dagar på raken..

 

Ha det gott,

Annica

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden