Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Träningsdag

2013-10-14

Idag hade jag fridag och den tillbringades på bästa vis, alltså med storstädning :/ Skoja bara, blev hundträning förstås!

Malte har ett så otroligt milt och fint uttryck, inte helt lätt på en brun hund!

 

Möte med jobbet på morgonen, sen hämtade jag upp Fixa på vägen och då hade redan Anna-Greta, Ulla och Cath samlats på även och börjat med lite kontaktövningar. De har kullsyskon som nu hunnit bli tjugo månader efter Melker-Pingla. Hundarna har stor arbetslust men är lite "på". Valpköparna har fått i läxa att träna dem på att lära sig varva ner och de har gjort jättefina framsteg, kul!!

De har även blivit så mycket bättre med tajming och att inte "elda på" sina hundar utan när deras hundar varvar upp, då gäller det som förare istället för att hänga på i farten istället göra tvärtom... Inte alltid så enkelt! Men härliga hundar är det med massor med fina arbetsegenskaper bara man skyndar långsamt!! Kommer bli himla bra när det är klart även om det tar lite tid ;-)

Elda fick göra ett par enkla övningar, jag utnyttjade tillfällen få träna henne lite då vi hade andra hundar hos oss som "störning". Hon är klok och fokuserad min lilla skitunge och jag är nöjd med henne.

Fixa, fart och fläkt!

 

Cath stannade kvar lite längre och vi utmanade hundarna med trixiga markeringar in i snår så de fick jobba lite. Fixa fick nu vara med och efter att vi känt varann på pulsen lite så gick det jättebra (Fixa är alltså en äldre halvsyrra till de som var på träningen..) Jag gillar henne jättemycket, liten och snabb utan att för den skull tappa näsan i farten.

Efter att Cath åkt blev det snabblunch och sedan kunde jag inte låte bli trimma Fixa lite.. Hämtade barn och då följde Malin med hem.

Lilla Fixa, som ni ser har hon en ridge på nosryggen

 

Vi passade på köra en träningsrunda till, våra stora hundar hade ju inte gjort så mycket. Nu är skogen nerhuggen bakom oss och det är riktgt bra passa på träna bland allt ris och stockar, en helt ny mark! Lite knepigt blev det allt men bra! Fixa njöt att att få köra en runda till, jätteduktig men fotgåendet är *hmm* yvigt. Nöjd med hennes snabba upptag och idag var avlämningarna bra och blev bara bättre och bättre *yes*. Malte och Polly fick slita rejält och var duktiga utan att det var guldsjärnestatus.

Elda, snart sju månader

Imorrn ska Malin vara här och plugga och hålla hundarna sällskap. Perfekt för jag ska på personaldag som varar in på kvällen ;-)

Hundarna sover och snarkar gott just nu!

 

Ha det gott,

 

Annica

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden