Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Working Test 

2013-10-20

Hej på er!

Jag tog mig tillfället och friheten att skriva ett inlägg jag också!

I lördags arrangerade FRK Östra ett WT på Lilla Träskaten utanför Ärla där mamma startade Fixa och Polly och jag startade Malte. Ett toppenställe som ägs av Jill och Peter Raneryd som jag och mamma tränar för regelbundet.

Som vanligt var WT:t bra arrangerat, otroligt god lunch i form av viltskavsgryta med goda tillbehör. Skönt med riktig lunch när man är ute i skogen hela dagen, det värmde gott! För det mesta brukar det ju bara bli en Statoilmacka eller liknande, så det kändes mycket lyxigt ;) 

Men så till hur själva arbetet gick.. Både Malte och Polly skötte markeringarna, fotgående under skott och stadga bra, men det var väl kanske inte så mycket annat som klaffade för dagen. Vi inser vikten av att träna dirigeringar och inte låta hundarna välja väg själv, utan faktiskt gå rakt fram  i angiven riktning även fast det är stock och sten ivägen! 

Det var som vanligt 5 rutor, varav 3 innehöll vanliga markeringar, den fjärde var en dirigeringsruta i skvattram och sista var en kombinering mellar markering och dirigering. Malte och jag fick inga toppenpoäng på någon utav rutorna och belastades med en 0a på dirigeringsrutan. En väldigt svår uppgift som bara ett fåtal av alla 80 startande klarade. Ganska nöjd med markeringarna som sagt, men det som tynger mest är mitt hundförande!! Det är så trist när hunden gör ett såå bra jobb men man själv får "blackout" och inte hjälper hunden på rätt sätt. Tänk vad bra det skulle vara med en hundhandlingskurs under press. För hur mycket svårare är det inte att faktiskt tänka när man är nervös och stressad? 

Jag förstår nu också att det är en konst att kombinera praktisk jakt med tävlingssituationer. Vi har främst varit med på kvällssträck de senaste veckorna där det enda man kan göra är att skicka ut hunden på ett sök i mörkret och se om de kommer med en fågel. Svårt att gå ut efter det och förvänta sig att hunden ska lyssna lika bra på pipa som innan. Nu har vi hela vintern på oss att bygga förtroende igen och minska på "jag kan själv".. ;)

Trött pälsboll vid prisutdelningen!

För övrigt är det full rulle i skolan. Väntar för tillfället på ett tentaresultat, jobbig och nervig väntan! Trivs dock bra och känner att Sjuksköterskeprogrammet är rätt val för mig. Så skönt att ha en mamma som ställer upp med att ha Malte hemma hos henne de dagar som blir långa i skolan, guld värt! 

I helgen arrangerar SSRK-ungdom vår sista aktivitet för året. På lördag ska vi träna ett helt gäng på 18 personer tillsammans med Camilla Ährlund. Det kommer bli superkul! På söndagen styr vi bilarna mot årets Retrievermästerskap där vi ska på studiebesök. Vi ska få gå tillsammans med finalekipagen på fasanjakt där vi ska agera bland annat viltbärare för att komma så nära inpå som möjligt samtidigt som vi får information under jaktens gång från provledaren. Jag tror deltagarna kommer få lära sig så mycket av detta och att vi fått ihop ett sånt gäng känns jättekul! 

Önskar er alla en härlig kommande vecka!!

/Malin

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden