Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Ögonlysning och annat

2013-10-23

Idag har jag och Fixa varit på Strömsholm för ögonlysning. Allt gick bra, passade på att göra en Gonioskopi också. Det är en separat lysning och inget krav från rasklubben där man kollar om det finns ökad risk för Glaukom. Det ska visserligen mycket till för att man ska göra en riskkombination gällande Glaukom, man kan para utan att det blir en ökad risk hos avkomman endast undvika para hundar som fått kanske måttlig med kraftig..

Väldigt skönt ha hundar som sköter sig så bra när man är iväg hos veterinären, visst blir man lite stolt? Och Fixas ögonlysningar var utan anmärkning, ännu skönare :-)

Fixa

Visst är det kul att Malin börjat blogga också?? Tänkte skriva lite mer om helgens WT. Jag startade ju även Fixa, i nkl. Min tanke då jag fick låna henne för att starta var inte att vi skulle jaga poäng utan bara att vi skulle ha en bra känsla på alla stationer. Det lyckades vi med!

Nkl bestod "bara" av markeringar men de var rejält kluriga med ett roligt och utmanande upplägg. Fotgående på två av stationerna och på en av dem under gång ;-) Jag är jättenöjd med Fixas fotgående och stadga. Hon är en riktigt duktig markör och snabb som en vessla, det som behöver förbättras är att hon ska ligga kvar bättre i området på närsök. Hon blev lite yvig och då tappar man många poäng även om man löser uppgiften. På en station fick hon nog ett rejält avdrag ("bara" 13 poäng) för att hon hade ett väl löst grepp, annars löste hon markeringen fint. Ja, något annat som gick tokigt på den stationen där markeringarna landade i skvattram vet jag inte ;-). Hon fick även avdrag på en ruta för att hon droppade en dummy, han liksom inte med någon handbollsräddning *flin*, annars så tog jag avdrag för att kommendera henne "håll fast" för jag ville träna det i tävlingssammanhang :-) 71 poäng blev det och jag är nöjd.

Karin, jag behöver fler bilder av Miso ;-) Den här är gammal..

Nöjdare än nöjdast var nog Karin med Miso, de kom tvåa av 41 startande i klassen med supersnygga 88 poäng och bästa flat! Måste varit uppladdningen här hemma som gjorde susen, Karin och Miso sov här från fredag kväll :-) Perfekt passa på umgås med goa vänner då det ska tävlas! Miso var superduktig och satte knappt en tass fel, lite poängtapp på en ruta där de fick 12 poäng. Fin markering men lite ofokuserad under inleverering, på de nadra hade hon typ 18,19,19 och 20 :-)

En annan sak som kändes bra i hjärteroten var att Anna och Hilda äntligen efter ett tungt olycksår (ja nästan iallafall, det var i januari Hilda skadade sig rejält under en långskriskotur..) var tillbaka på banan <3. Ett par rutor blev avstånden lite längre än vad de hunnit träna men en riktigt bra debut i ökl där de slutade på 63 poäng trots ett par nollor, det lovar gott det!! Härliga yrvädret Hilda!!

Tofs-Hilda

Per och Zorro startade i ekl och de brukar ju alltid vara väldigt stabila och alltid i topp. Men nu så var det inte riktigt deras dag, de slutade fyra. Tror nog att det störde Zorro en del att Trixie löpte där hemma... Svårt koncentrera sig då för många hanar! Men det är bara ta nya tag!

 

Det här kortet på Zorro är ju ÄNNU äldre ;-)

Och nya tag, det är vad som ska tas här hemma under vintern. Nu ni Malte och Polly, nu laddar mattarna om och nu bli det diringeringar i parti och minut!!

 

Ha det bäst,

 

Annica

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden