Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

SSRK Ungdomshelg

2013-10-28

Hej på er!

 

Ännu är en helg över som bara svishade förbi! Livet som hundmänniska är verkligen planerat många helger om året i förväg.. ;) Hur kul som helst när man väl är på plats på träningen, jaktprovet. MHt, utställningen osv, men när man vaknar olagligt tidigt mest hela tiden och åker hundratals mil undrar man bara vad man håller på med! Tur att det är så kul att man inte ger sig, världens bästa hobby!

 

För tillfälet har jag en mycket trött Malte som ligger och snarkar vid fötterna.. Födelsedagsbarnet!! Jag är själv ett otroligt stort fan av alla sorters högtider, men just födelsedagar och julafton är något speciellt! Födelsedagen kanske för att hela dagen endast handlar om... MIG! Underbart. 

Men idag var det Maltens tur att fira sitt tredje år som tokhund. Han har ätit grisöra och fått presenter som firande. Vi hälsar grattis till alla syskon och skickar en extra nospuss. 

 

Glad och nöjd!

 

Helgen gick i SSRK anda då det var dags för årets sista arrangemang. Vi träffades ett stort gäng på 17 personer och tränade på lördagen hemma hos mamma tillsammans med Camilla Ährlund. Så himla kul att så många ville komma. Jag var nog lite extra nervös eftersom det var min helt egna första aktivitet med hjälp av Jenny Widebeck och Anna Gyllhamn. Även Jennys syster Linda hjälpte till en hel del under helgen. 

Alla var nöjda med markernas variation och upplägget samt Camillas hjälp. Jag tyckte det var superkul och var otroligt nöjd över Maltes prestation under dagen. Vi höll på 10.30 till ca 15 då regnet kom och alla kände sig ganska möra. 

 

Hela gänget vid lunchen

På kvällen åkte vi mot Vilsta Camping där alla hade bokat boende. Vi käkade tacos, kladdkaka och hade frågesport om SSRK, väldigt kul! Speciellt eftersom mitt lag vann.. ;) 

Jag sov hemma och var ganska utvilad på söndagen då det var dags för studiebesök på Retrievermästerskapet! Det var en oootroligt lärorik och rolig dag!! Vi fick 5 st åt gången komma fram för att stå bakom de 9 finalekipagen som var kvar sedan lördagen för att se bättre och samtidigt få berättat för oss av SSRKs ordförande Ulf Göranzon vad som hände. Jättebra att samtidigt få fråga hur många saker som helst, då ett A-prov är mycket annorlunda och kanske den mest orättvisa tävlingssorten som finns! 

Här kommer en hel bildbomb från Retrievermästerskapet!

Deltagarna under helgen

Ordförande Ulf med publiken i bakgrunden

 

Första såten med under skytte på and och fasan. Tänk vad man måste lita på hunden för att kunna låta den stå sådär som föraren längst till höger gör!!

Andra och sista såten som var otroligt krävande! Tänk er linjetag bort til både skogen och bort till vänster! 3 ekipage diskade sig här då de tappade kontakt med hunden och inte fick in dem. 

I slutet av dagen stod Trond Gjotterud med Searover Kits Dog från Norge! 

Nu är det dags att bädda ner sig framför Ensam mamma söker. Hoppas ni alla slipper storm och strömavbrott!!! Läskigt.. Ser inte fram emot kvällspromenaden. 

 

/Malin

 

Antal kommentarer: 1

2013-10-29 12:29:26 - Annika, Indy o Arne, nickan.westerlund@gmail.com, annikawesterlund.com

Är hemma med sjuk Pelle och själv har jag bihåleinflammation. Perfekt tid att läsa lite bloggar. Roligt att ni bloggar båda två nu. Kram på er!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden