Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

FART-test o träning

2013-11-04

Lite knepigt blir det, de dagar som är fyllda med aktiviteter hinner jag inte blogga och de andra tenderar bli fyllda av jobb, hushållsarbete och andra måsten..

Elda i "hagen" under testet

Förra söndagen hade vi träningsträff här hemma, roligt som vanligt träffa goa vänner och spännande följa dessa unga hundar i deras utveckling! Extra plus att vi dagen till ära hade två eminenta kastare, utläggare och fixare. Tack Lasse och Staffan, nästa gång ska ni få skjuta ännu mer ;-)

Jobbade intenstivt hela förra helgen och i början av veckan så vi sen kunde vara lediga resten av höstlovet. På onsdagen var barnen på Parken Zooskola, det uppskattades! Mest att klappa kackerlackor och ormar :-/

Sedan åkte vi med de små på Ålandskryssning, Malin och Richard samt Malins Rickard tog hand om hem och hundar, det tackar vi för!

Lördagmorgon så var det FART-test på Sörmlands Hundskola utanför Flen, på lördagen var det Colas valpar och på söndagen Pollys. Visserligen blev det "bara" tre valpar per kull som kunde vara med men de fick desto mer ut av dagen, vi höll på från nio till långt in på eftermiddagen.. Så roligt få se valparna och hur de agerade på banan. Ett gäng goa valpar med bra problemlösning och fina förmågor. Bäst av allt är att valpköparna verkligen får en massa tips hur de ska gå vidare i sin hunds träning (oavsett vad som ska tränas!) och i dess vardag. Ett test är ju rejält tillspetsat men man ser väldigt tydligt vad som kan utvecklas, både positivt och negativt. En hund kan ju inte tänka utan skapar minnesbilder och det gäller för oss att det blir bra sådana. Och som vanligt, skynda långsamt med unga hundar och träna basen först, utan att den är rejält kommer det ni bygger upp för snabbt och utan grunden är befäst att falla ihop som ett korthus.. Första året (eller hur länge det nu tar!) ska ägnas år stadga, passivitet, grundlydnad och samarbete. Ju bätte ni grundar, ju bättre håller det!!

Och tänk på att alla hundar är individer, frestas inte träna som någon annan gör om du har en hund med andra egenskaper :-)

Elda med bläckfisken

Tack till Svenne som tog fina bilder på söndagen, han är ju "pappa" till Malte-Pollyvalpen Vixie. Synd att jag glömde ladda min kamera till lördagen *hmm*

Hittat den lilla apporten i gropen

Fundera lite på om vi ska ha ett "WT" här hemma den 23:e november där alla hjälps åt. Lite korvgrillning till lunch och stationer både för valpar (då gäller det bara vardagshyfs, inte tävling eller apporter!) och ett "riktigt" WT för de stora med olika svårighetsgrad. Fundera på om det låter intressant. Bara om vädret är okej förstås!

 

 Ha det gott,

 

Annica

 

 

 

Antal kommentarer: 2

2013-11-04 17:55:39 - Helena , 087157667@bredband.net, holmstorp.vimeddjur.se

Låter som ett jätteroligt förslag med WT och jag kanske kan få med mig Perra också så kan han hjälpa till och/eller köra Vilja!

2013-11-05 07:08:56 - Elli, ellraz.dinstudio.se

Kul med ett gäng Fartiga "valpar" igen :) Mascot o jag kan nog också komma till den 23:e :-)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden