Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Jälla-utställningen

2013-11-10

Idag har vi haft en familjedag och firat Fars dag, riktigt mysigt ;-)

Igår var jag, Malin och Engla iväg till FRKs Flatshow i Jälla utanför Uppsala. Extra roligt att även Cola-valparna Charlie och Ako var med! Gossarna blev visserligen inte placerade i sin klass, de var lite busiga och tonårsgängliga... De kommer mogna men det kommer ta tid ;-) Bra tillfälle att miljöträna unga hundar är det oavsett resultat! Även brorsan var på utställning samma dag fast lite söder ut.. Grattis Dime till tredje placering med HP!

 

Elda ställdes ut av Malin bland flickorna, fick jättefin kritik och plcerades tvåa med HP. Söta lilla gumman!

Malte ställdes i jaktklass och kom även han tvåa med HP i sin klass. Fin kritik även för honom men domaren tyckte han var lite kort i steget, han har ju blivit stadshund och då blir det koppelpromenader som inte gagnar gångverket.. Nu blir det cykling med viktmanschetter för grabben!! Han blev sedan kvar som nummer fem i bästa hane men bara fyra placerades.

Lill Engla var väldigt trött på vägen hem, här med sina älskade kaniner..

Mellan hanar och tikar var det Barn med hund och Engla debuterade, uj uj den debuten gav mersmak ;-) Nja, kanske inte resultatmässigt men hon vann en rosett som hon tycker är alldeles underbar! Malin dömde Barn med hund och Malte hade nog gärna velat gå till sin matte... Men häftigt se hur en stor hane anpassar sig och springer fint i ett tunt utställningskoppel med lillmatte!

 

Tikarna sen och Polly ställdes i jaktklassen, första gången hon vänstervarvade sedan valparna. Hon gillade verkligen vara i ringen och skulle behöva en schäferhandler, hon ångar på som en galning :-)))) Polly vann jaktklassen med superfin kritik och blev sedan tredje bästa tik och dessutom BIR-jaktmeriterad <3. Hon är på gång få tillbaka riktigt med bra päls, det tar tid för bruna tikar... Men nu ska vi ut och tävla igen!

En lagom lång, trevlig dag i ett kallt ridhus var till sin ända. Hann till och med ta ut hundarna på en rejäl skogspromenad :-)

 

Ha det gott nu alla så hörs vi!

 

Annica

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden