Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Lugna dagar..

2013-11-22

Novermber kanske man inte kan utse till årets mest fartfyllda månad men jag gillar den ändå ;-) Just nu är det klart en fördel jobba skift, har ju möjlighet uppleva dagsljus de flesta dagar.. Å sen är det bra mysigt få krypa upp i soffan med massor med ljus tända och något gott att äta.. Vi har redan tjuvstartat med lussebaket :-)

 

Eftersom snön ännu inte anlänt, i alla fall inte till Eskilstuna, så har jag passat på köra lite viltspår med Elda. Hon har tidigare bara gått några korta men nu blev längden ca 300 meter på dem som Thomas la nu i veckan. Väldigt bra att maken kunnat lägga dem, det är ju roligt gå spår men kanske inte riktigt lika roligt lägga dem *hmm*.

 

Första spåret fick bara ligga någon timme, det som hon gick dagen efter dryga tre timmar. Hon jobbar väldigt noggrannt och långsamt vilket jag tycker är bra. Min erfarenhet är att farten brukar komma med tiden. De som är spårnoga och nästan på gränsen till försiktiga/tar god tid på sig brukar oftast bli de bästa i långa loppet om de bara har rätta intresset (och det har de ju nästan alltid!)

 

Någon apportering har det blivit men bara en kortare stund, svårt hinna med både motion och träning när det blir mörkt så tidigt. Å andra sidan är det perfekt att träna olika moment eller delar av moment inomhus!!! Elda var nog lite trött efter spåret sist och då blev apporteringen lite halvdan. Nu blev det bara någon apport och sedan en "busapportering" eftersom jag märkte att hon var trött i huvudet. Jag tränar bara henne i korta pass och kanske väljer att göra en lite klurigare övning istället. Inte klurig på det viset att den är svår på annat vis än att den kanske hamnar så hon måste använda näsan ordéntligt för att hitta eller jag har kastat en störning åt annat håll.

 

Malte var riktigt duktig, snabb och upppmärksam. Polly fick jag övertyga ett par gånger i dirigeringarna att det verkligen var tänkt att hon skulle göra som jag sa *hmm* Hon kopplar gärna på "kan själv" men det som är positivt är att hon inte går ner sig utan fortsätter i samma Pollytempo :-)

 

På lördag blir det "WT" här hemma för valpköpare. Det blir en mjukstart denna gång så får vi se, faller det väl ut kanske vi gör något ännu större och proffisgare i vår. Nu kommer vi hjälpas åt döma klasser och upplägget står jag för till en början med, kanske blir det ändrat när vi slår våra kloka huvuden ihop ;-) Har fått ihop det till elva startande och jag tror det är lagom då vi behöver bli lite varma i kläderna. Varma blir vi förhoppningsvis även av soppa med tilltugg som planeras inmundigas under dagen... Sammanlagt tror jag vi blir runt femton-sexton stycken, finns det hjärterum..

 

Klockan tio samlas vi på ängen, sen köööööör vi!!

 

Annica

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden