Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Vilken braig helg!

2013-11-24

Helgen har varit en riktig höjdare!

Idag åkte Malin och jag till Bro-Håbo och Polly startades i rallylydnad. Tävlingen var i ett ridhus men det verkade inte bekomma Pollan. Svårigheten i banan låg främst i att man skulle passera Åttans frestelse två gånger direkt efter varann, Polly ville väääääldigt gärna ta tennisbollen som låg där ;-) En skylt missades helt och en och annan småmiss men ändå godkända 79 p. Domarens kommentar: Härlig energi, fruktansvärt bra jobbat i Åttans frestelse.. Numera kan hon lägga RLD F till sina andra titlar :-). Och som grädde på moset träffade vi lite goa vänner, alltid lika trevligt!!!

Pollan

Igår blev det en riktig heldag med våra härliga valpköpare, det blev verkligen en toppendag! Ovanligt fint väder för att vara i slutet av november men det blev kallt frampå dagen trots rejält med kläder..

Vi hade fixat ett WT här hemma, mest på skoj men förstås lite allvar med ;-) Dagen var främst tänkt för att man skulle få ett hum om vad som behöver tränas under vintern och som ett avslut av 2013. Allt blev nog bättre än vad jag tänkt eftersom Per fick vara domare och han gav alla startande många värdefulla tips på ett pedagogiskt vis, jättebra! Per är ju officiell WT-domare och påpekade sånt som är viktigt komma ihåg då man startar, perfekt! Rutorna var ganska trixiga och inte alls särskilt enkla, terräng och avstånd var knepiga! Hade fyra väldigt duktiga funkisar, tack till Perra, Peter, Lasse och Staffan!

Samling :-)

Först ut var en "novisklass", inga poäng utan som "prova-på". Tre kullsyskon efter Pingla och Melker och så lilla Elda. Syskonen uppvisade liknande mönster, mycket arbetslust men stadga och avlämningar måste förbättras. Men det är jätteroligt ha fått följa er, ni har redan gjort stora framsteg!! Kommer bli bra det här ;-) De har utvecklats mycket på bara ett par månader och många poletter har trillat ner, fotsätt så!

Helena och Nova

Väldigt nöjd med lilla Elda, hon hade fint fokus och snabbt in till mig och lämnade i hand. Vi behöver träna fotgående med domare, att hon snabbt ska hamna på plats vid startplatsen men annars var hon jätteduktig. På första rutan blev hon lite konfunderad över att det stod en kastare där ute men det gick snabbt över och på de andra rutorna tog hon ingen notis alls. På sista missade hon markeringen lite men sprang ut i rätt område. Då jag blåste signal satte hon sig bums, mitt lilla hjärta! Men ni kan vara lugna, hon blir nog snart tonåring och kommer inte lyssna på mig alls ;-/

I nkl var det två startande, Pollybrorsan Texas och en syster till Pingla från Comics. Texas var lite lätt i baken och hade lite fnul för sig, det hade även Tilda så några höjarpoäng blev det inte. Positivt Maria ändå att han jobbade upp sig och fick bättre och bättre poäng för varje ruta!

Karin med Miso

I ökl var det tre syrror och deras mor. Morsan Vilja visade.. egen Vilja ;-) men verkade trivas finfint att få starta igen efter ett längre uppehåll. Karin passade på starta Miso i ökl som övning och två av rutorna gick bra och på två fanns det lite att jobba på.. Polly gjorde några fina markeringar men på sista rutan där de först såg en dubbelmarkering kastas och sedan så skulle de först ta ett linjetag innan markeringarna togs in så gjorde Polly förstås en ... Polly *hmmm* och lyssnade inte :-P Syrran Lystra var jämnare och gjorde det riktigt bra på sista rutan (19 p), det lönar sig lyssna på sin matte!! Lystra vann på 61 p, Polly tvåa med ett poäng mindre och de två andra på delad tredje plats, här kunde man då få 80 p.

Jag fick döma Zorro och Per, som vanligt stabilt jobbat av dessa två med jättefina dirigeringar, något strul vid nån markering men roligt för de som inte kommit så långt få se hur det ska se ut ;-) Han fick en extra ruta och totalsumman kunde bli 100 p. Övertygande 86 p blev det!

Ulla med Douglas

Efter en lång dag ute så var det skönt gå in, Thomas hade tänt en massa ljus och dukat upp med trattkantarellsoppa med tillbehör, smakade bra med lite varm mat!! Och stort tack till Karin som fixat en massa smaskens fikabröd, härligt!

En massa snack blev det förstås och trångt runt bordet men vad gör det när man har kul tillsammans?? Ett nytt WT planeras redan till våren och så lite andra planer med... Kommer bli hur kul som helst!! Tänk vilka superbra valpköpare valpköpare vi har, vilken sammanhållning och vad kul vi har tillsammans!!!

 

Ha de bäst,

Annica

 

 

Antal kommentarer: 1

2013-11-24 21:37:34 - Helena, Vilja & Lystra , 087157667@bredband.net, holmstorp.vimeddjur.se

TACK för en strålande rolig dag med bra upplägg, kluriga och roliga rutor, god mat och trevligt sällskap!! Bästa kenneln man kan ha!!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden