Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Träning hos Jens

2013-09-03

Nu har "nya" hemsidan varit igång i några dagar och det är ungefär en vecka sedan vi började snickra på den. Mycket jobb men nu börjar vi känna oss ganska nöjda med utformningen även om det är mycket som återstår.. Ni får gärna komma med förslag och ser ni missar vi gjort så uppskattar vi om ni hojtar till, Rom byggdes inte på en dag ;-) Blir också jätteglad för bilder på era Ryegatare som vi kan ha med och påminn oss gärna om resultat vi glömt publicera...

 Hela gänget

 

Dirigering från skog till åker..kurs jens

Igår var jag och Malin på "inför-öppenklass"-träning hos Jens, som vanligt en bra och genomtänkt träning med bra övningar och pedagogen Jens som ser allt *hehe*. Extra lyxigt att vi bara var fyra deltagare! Våra hundar och så en labbe jag träffat för och som gör de sötaste Tigerhoppen av glädje när han närmar sig en dummy.. Och en söt liten tollartik som var en ny bekantskap. Vi tränade lite i en walkupsituation där Malte till en början var het och knallade men efter han fick veta att man ju faktiskt inte får göra så blev han stadig. Han hade lite svårt sedan med terrängbytena i dirigeringarna men är en grym markör. Malin har som läxa träna terrängbyten och stoppsignal, sånt är färskvara och nu har de varit upptagna av flytt och nollningar på högskolan..

 

malte spanar

 Malte har koll

Polly missade de första markeringarna som blev väl omständiga men jag är sedan nöjd med hennes dirigeringsarbete. Hon gick spikraka linjer ut till pinnarna, hon har nog faktiskt lärt sig att det ligger en dummy där ;-) Men det blev bra även i terrängbyten där hon inte såg.

 

Trevlig grupp var det och kvällen avslutades med korvgrillning enligt tradition. Sen var det bara åka hem och vila inför nattpasset *puh*

 

polly m dummy

Polly

 

En sak jag måste, måste lova mig själv är att ge sjutton i anmäla till alla tävlingar jag tycker ser kul ut, "nya" SBK-tävling är ett fördärv då det är så jäkla enkelt anmäla. Dyrt som satan blir det och även om det är positivt med tävlingsrutin för föraren så är det kanske inte alltid det bästa för ekipaget... Nu är jag sån som struntar i om det finns en massa sämre resultat på SKK Hunddata, alla vet ju att det finns omständigheter som gör att resultaten ser ut som de gör.. Men jag är ju ivrig i allt och som sagt, alldeles för lätt trycka på knapparna till "anmäl". kanske borde ha en tävlingsförmyndare??!! *hehe*. Imponeras av de som är kloka i detta avseende och bara anmäler då de är klara/till tävlingar som passar/till tävlingar där man tittat på kartan så att det inte är hur långt som helst/... Det hade dessutom varit väldigt mycekt bättre för både plånbok och tidsplanering ;-)

 

tollare

 Söta tollaren

På bilden nedan unge labbepojken

labbe annmaries

Ha det gott allesammans!

 

Annica

Antal kommentarer: 1

2013-09-03 17:59:15 - Maria&Texas, maja.televinken@yahoo.se

Visst är det jättekul och jättelätt att fixa själva anmälan!! "Texas i kundkorgen" lätt som en plätt! Sen kommer det svåra...:)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden