Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Fart och fläkt

2013-12-15

En lugn helg hemma utan en massa hundaktiviteter, skönt ibland hinna med en massa annat! Vi har klätt gran, handlat klappar, gjort julgodis, köttbullar och en massa annat. Nu är det julfint här hemma och vi gillar njuta länge av denna tid ;-) Skönt också ha klart mycket så det inte blir så stressigt precis innan jul.

Lite trist väder, det var ju jätteskönt med snön som var här förra veckan. Tog fram ett par fåglar så Elda fick testa att apportera. Jag låter inte mina unga hundar apportera vilt alltför ofta innan apporteringen är riktigt befäst, däremot kan de få bära någon gång ibland bara för att underhålla viltkontakten. Igår var det kråka, tärna och en duva som var framplockade. Mycket nöjd med Eldas insats, hon har ett stort intresse men agerar ändå klokt. Hon nosade igenom de viltslag som hon fick presenterat och hade sedan fina upptag, balanserade grepp och kommer hela vägen till mig. Vad hon däremot kan göra är att vilja gå ett varv runt mig, både med fågel och dummies bara för att få behålla apporten lite längre. Igår så ställde jag mig så jag hade staketet bakom mig så hon inte kunde gå runt, det funkade bra. Jag vill undvika konflikter hos mig så detta kanske kan vara ett bra sätt att bli av med hennes vana. Då hon givit mig apporten får hon alltid en belöning, det kan vara en "busapportering", en godis eller att hon får tillbaka dummiesen igen. 

Fina lilla Elda snart 9 månader

Vill passa på gratta Helena och Vilja till fin insats idag i Kungsör. De tog sista uppflyttningspoängen idag samt en tredje placering i avancerad klass så nu ska de upp och tävla i mästarklassen :-) Ni är så himla duktiga och mångsidiga!!

Vilja

Nu får vi även hoppas att Vilja kommer bli faster, hon är ju syster till Molle..

Räknar med hämta hit Molle på fredag så får han vara här hela helgen och måndagen med om det skulle behövas. Hoppas att han och Fixa fattar tycke för varann!!

 

Molle

Ha det gott,

 

Annica

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden