Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Gott Nytt År!

2014-01-01

Året avslutades på jobbet med ett nattpass och det kommer även början med ett nattpass i natt, tippar på att det blir lite lugnare på "dricka och bråka"-kontot inatt..

Ett jäkla pangande var det igår, även om våra hundar är skottfasta så är jag försiktig, även en hund som aldrig visat något kan ju om bägaren rinner över bli berörd. Här i Eskilstuna var det tillåtet skjuta raketer mellan 17-02 på nyårsafton och på påskafton men jag tror nog inte folk kan klockan riktigt ;P. Trots att vi bor långt från centrum så hördes det rejält hit upp. Malte fick vara här, Malin bor ju numera på stan och där smälls det vill jag lova och eftersom de skulle på fest så ville vi inte att han skulle vara ensam i lägenheten.

Såg till att de var ordentligt trötta, vi gick en långpromenad och Elda fick ett viltspår på ca 500 m. Thomas hade lagt det och det hade legat i ett par timmar. Elda jobbar på med stort fokus och spårar noga och bra. Fortsätter denna vinter utan snö så ska vi nog försöka få till ett försök i anlagsklass så småningom här i vinter. Passade också på att träna hundarna i apportering, det är ju det roligaste tycker både jag och de fyrbenta.. Fint väder hade vi också, ännu roligare träna då. Jag har passat på handla lite till hundarna nu under mellandagsrean, hittade jättebra dummybollar på www.dummies.se som man både kan hiva iväg en bra bit och som de måste använda näsan ordentligt för att hitta. Borde nog även ha inhandlat vita dummies för markerings/dirigeringsträning för unga hundar och sen har de ju grymt fina dummies med namn på...

Vi körde kluriga markeringar med bollarna i lite högt/dött gräs. Jag vill att Elda redan från början ska lära sig "jobba lite" för att apporten så även hon får markeringar i svår terrän men bara enkla och på kortare avstånd. Klok liten hund! Jag tränar även en del förflyttningar, det ska vara naturligt för henne vara vid min vänstra sida. Jag vill att hon ska vara förljsam i vändningar så därför kastar jag en dummy åt ett håll och sedan vänder och kastar åt det andra. Ofta vänder vi sedan tillbaka och kanske går några steg i riktning mot den första som hon då får ta. Testade en dubbelmarkering som belv ganska svår, hon sökte i rätt område för den första men efter en bra stund (jag försöker alltid låta hunden "jaga" utan att störa med närsökssignal, iallafall på träning) tänkte hon byta område och då passade jag på korrigera, man får inte ge upp och jaga vidare till nästa.. Blev riktigt bra, hon lyssnade och fortsatte jobba vidare på "rätt" dummy och så BINGO hittade hon den :-) Hon tränas bara korta stunder och jag får verkligen tänka på inte frestas träna för länge bara för at det är kul och hon är duktig. Vi ska ha med oss bra minnen från träningen varje gång, det är det hundar bygger sin erfarenhet på!

Polly älskar bollarna och jobbade på i bra tempo både igår och idag, man blir glad i hela kroppen av hennes entusiasm ;-) Ännu gladare blev jag idag då hon verkligen lyssnade och tog mina tecken och signaler klockrent, yihaa!

Blev även ett sök idag, det tränar vi inte alltför ofta. La dem klurigt och använde bollarna/valpdummies så näsorna fick jobba ordentligt :-) Elda har ännu inte gjort något sök, det får bli ett senare projekt. Nu fokuserar vi på samarbete, stadga och att bygga en bra relation

 

Träningsträff här hemma på fredag kl 10.00, apportering för alla åldrar och nivåer (vi anpassar övningarna). Hör av dig om du kommer!

Ha det bäst,

Annica

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden