Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Mocktrial

2013-09-04

Som vanligt sov jag alldeles för lite efter nattpasset, måste få till fler än två timmar då jag jobbat ;-(

Lugn förmiddag hemma och sedan hämtade jag Malin och Malte och så åkte vi till Jens och Sofia för mocktrial. Lite nervösa var vi allt, nu var det tävling även om det var träning.. Inte gjordes saken mindre pirrig av att det var en fotograf från Jaktjournalen där och han fotade flitigt... Närbild då jag fick mitt "gula band" (alltså åkte ut..) om armen, då flinade Jens ;-)

korvgrillning

 

Det hela började med att hund ett och två gick på ena sidan och hund tre och fyra på andra sidan ett dike och med varsin domare. Markeringar med skott och Malin och Malte ut som första par.. Första apporten gick fint och Malin slappnade av lite för mycket.. Varpå gossen knallade, alltså ett diskvalificerande fel. Synd för han är en riktigt bra markör och plockade in några riktigt bra men men.. Knallade gjorde han med ;-) I övrigt skötte han sig fint, tyst och med fint fotgående och med fullt fokus på alla apporter.

Polly och jag gick ut som nummer fem, vi började riktigt fint med två A-apporter. En otroligt fokuserad Pollan, hon älskar walk-uper! Hon missade helt då vi sedan fick en apport på andra sidan diket men gjorde en riktigt bra dirigering, nöjd matte! Efter grundomgången hade vi fyra A-apporter, kändes riktigt gott!!

 

 

jens

Grillmästaren

Det blev sedan en drive och återigen var jag nöjd med Polly. Tyst, lugn och väldigt uppmärksam på samtliga markeringar, både med apportkastare och bumper.

Sen tog det roliga slut, jag fick en dirigering ute på "platten" men Polly blev olydig och ville in mot salixen. Lyssnade på ett par signaler men sedan fikc jag kalla in henne. B-apport där! Och nästa blev inte heller något bra och jag valde gå ut och blåsa ner henne och se det helt som träning (vilket det i och för sig var..)

 

eva

Eftersnack..

Trots allt väldigt lärorikt och spännande se hur ens hund sköter sig i ett mer "skarpt" läge. Okända hundar på linjen, en massa skott och kast och förmåga kunna hålla ihop... Det här måste vi göra om var både jag och Malin överens om i bilen på väg hem :-)))

 

Men innan vi åkte så var det traditionsenlig korvgrillning och eftersnack. Roligt få träffa så många goa vänner också!!!

 

Trötta hundar ikväll.. Tyvärr inga bilder från själv mocktrialen (räknar med att det kommer i Jaktjournalen...) men väl vid korvgrillningen!

 

Ha det bäst!

 

Annica

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden